Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chelsea se dohodla na rekordní smlouvě s firmou Nike

Londýn - Fotbalový klub Chelsea uzavřel rekordní kontrakt s oděvní firmou Nike a od příští sezony tak už nebudou londýnští fotbalisté oblékat dresy Adidasu. Americká společnost vysází pětinásobnému anglickému mistrovi celkem 900 milionů liber (26,9 miliardy korun) v příštích patnácti letech. Celková hodnota smlouvy převýší v Premier League prvenství Manchesteru United, který se spojil s Adidasem.

Fotbalisté Chelsea
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Právě dresy německé firmy nosí v současnosti i fotbalisté Chelsea a klub díky tomu inkasuje podle BBC 30 milionů liber za sezonu. Díky dohodě s Nike až do roku 2032 si však polepší na dvojnásobek. Manchester United sice dostává od Adidasu ročně dokonce 75 milionů liber, smlouvu má však uzavřenou na kratší dobu, a sice deset let.

"Pro klub je to nesmírně skvělá a důležitá dohoda. Stejně jako Chelsea je i firma Nike celosvětově známá pro svou výjimečnost a inovaci a těšíme se na úspěšnou spolupráci. Věříme, že Nike podpoří náš růst na nových trzích a pomůže nám udržet se na špičce mezi elitními fotbalovými kluby," dodala ke spolupráci ředitelka Chelsea Marina Granovskaiaová.

Zdroj
ČTK, Twitter

Hlavní zprávy

Nejčtenější články