Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejdražší přestup historie je na dosah, Pogba jde v Manchesteru na lékařskou prohlídku

Manchester – Nebude trvat dlouho a francouzský reprezentant Paul Pogba se nejspíš stane nejdražším fotbalistou planety. Manchester United na svých stránkách zveřejnil, že Pogba v nejbližších hodinách podstoupí lékařskou prohlídku, aby mohl být finalizován jeho přestup z Juventusu Turín. Doposud nejvyšší přestupovou částku vyplatil v roce 2013 Real Madrid, když do Tottenhamu poslal za Garetha Balea 101 milionů eur (2,57 miliardy korun). Juventus prý za Pogbu požaduje sumu až 120 milionů eur (3,24 miliardy korun).

Paul Pogba
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

"Paul Pogba dostal povolení, aby se podrobil prohlídce, aby mohl být dokončen jeho přestup do Manchesteru," stojí v prohlášení United, které neupřesňuje, kdy se zdravotní prohlídka uskuteční. Pogba by se do týmu vrátil po čtyřech letech. Do Itálie přitom z mládežnické akademie "Rudých ďáblů" putoval podle agentury AP asi za 800 tisíc liber (25,5 milionu korun).

Pogba se před čtyřmi lety nerozešel s Manchesterem v dobrém. Tehdejší trenér Alex Ferguson prohlásil, že neprokázal žádný respekt a vyjádřil radost, že Pogba z klubu odešel. Záložník se však stal v Turíně oporou a s Juventusem vyhrál čtyřikrát v řadě titul.

Je také stabilním členem francouzské reprezentace, s kterou letos na domácím evropském šampionátu vybojoval stříbrnou medaili. Pro Manchester by byl čtvrtou letošní posilou poté, co kouče Louise van Gaala nahradil Portugalec José Mourinho.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články