Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Tým USA nezvládl vstup do turnaje Copa América a podlehl Kolumbii

Santa Clara – Fotbalisté Spojených států amerických, kteří jsou na šampionátu Copa América doma, zaváhali v úvodním utkání s Kolumbií a připsali si porážku 0:2. První branku turnaje s přívlastkem Centenario obstaral svou premiérovou trefou v kolumbijském národním týmu Cristian Zapata. Druhý zásah přidal ještě před koncem úvodního poločasu z penalty James Rodríguez.

Radující se hráči Kolumbie
zdroj: ČTK/AP autor: Jeff Chiu

Zapata zaskočil na stadionu v kalifornské Santa Claře domácí fanoušky už v osmé minutě, kdy se prosadil volejem z deseti metrů. Clint Dempsey promarnil v 36. minutě šanci na vyrovnání, když se jeho rána otřela o levou tyč. Čtvrtfinalisté mistrovství světa naopak své vedení zvýraznili poté, co rozhodčí odpískal DeAndremu Yedlinovi ruku v pokutovém území.

Záložník Realu Madrid Rodríguez se při penaltě nemýlil a ve druhém poločasu už se skóre nezměnilo. Dempsey nevyužil po hodině hry svou další šanci, jeho hlavičku obrana Kolumbie zneškodnila na brankové čáře.

Mimořádný ročník šampionátu Jižní Ameriky se letos hraje ke 100. výročí založení fotbalové federace CONMEBOL a poprvé v historii se turnaj koná mimo jihoamerický kontinent. Místo tradičních dvanácti týmů se ho účastní 16 mužstev, vedle deseti zemí z Jižní Ameriky hraje v USA i šest reprezentací konfederace CONCACAF.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články