Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fiasko, zlobí se Britové. Atrapu bomby nechala na Old Trafford bezpečnostní firma

Manchester - Na poslední zápas Manchesteru United na Old Trafford v sezoně Premier League zamířilo zhruba 75 tisíc diváků, mnozí z nich přiletěli ze všech koutů světa. Zápas ale musel být odložen a povolána byla armáda, která provedla kontrolovanou explozi. Klub nyní musí všem příznivcům přidělit lístky znovu, což jej přijde asi na tři miliony liber. To vše kvůli atrapě bomby, kterou omylem nechali na stadionu pracovníci bezpečnostní firmy po výcviku psů.

Diváci před evakuovaným Old Trafford
zdroj: Reuters autor: Andrew Yates

"Je to fiasko," označil incident vyšetřovatel manchesterské policie Tony Lloyd. Zároveň požádal o svolání komise, která by záležitost prošetřila. "Toto fiasko způsobilo obrovské nepříjemnosti příznivcům, kteří přiletěli ze široka z daleka na zápas. Promarnilo čas obřího množství policistů a armádního pyrotechnického oddělení. A zbytečně vystavilo lidi nebezpečí," odsoudil Lloyd celou událost.

V neděli se měl od 16:00 středoevropského času odehrát poslední zápas sezony mezi Manchesterem United a Bournemouthem, který by rozhodl o tom, zdali svěřenci Louise van Gaala skončí v Lize mistrů, či nikoliv. Všechna utkání kvůli férovosti soutěže začala ve stejnou chvíli, až na zápas na Old Trafford.

Utkání s Bournemouthem muselo být odloženo na úterý 21:00 SELČ, protože na jedné z toalet Old Trafford byl nalezen podezřelý objekt. Podle pořadatele, který jej objevil, šlo o telefon připojený dráty k jedné z plynových trubek.

Policie uvedla, že zařízení na stadionu omylem nechala soukromá bezpečnostní firma. "Předmět byl trénovací zařízení, které sloužilo k vycvičení psů na rozpoznání výbušnin," uvedla manchesterská policie.

Stadion musel být evakuován a povoláni na něj byli i zástupci z armády. Za jejich přítomnosti pak bylo zařízení kontrolovaně odpáleno před šestou hodinou středoevropského času. Manchesterská policie poté označila objekt za atrapu bomby. "Zařízení bylo neuvěřitelně podobné bombě, ale nebylo spustitelné," uvedla.

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články