Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Proč Arsenal nevyhrál titul? Podle Čecha kvůli únavě a zraněním

Londýn - Ať už je všechno v Premier League vzhůru nohama, v Arsenalu zůstává vše při starém. I letos to stejně jako v posledních dvanácti letech zřejmě bude třetí či čtvrté místo, sezona plná nadějí, ale i zranění a zpackaných zápasů. K titulu nepomohl ani příchod Petra Čecha z Chelsea. Podle jediné letní posily Arsenalu nedosáhli Gunners na první místo kvůli zraněním a únavě.

"Byla to trochu zvláštní sezona," uvedl Čech, který před sezonou přišel do Arsenalu z Chelsea. "Když se podíváte, kolik jsme měli zraněných, tak to v porovnání s předchozími lety nebo soupeři není nijak velké číslo. Bohužel pro nás ale vždycky šlo o dlouhodobá zranění," dodal.

Arsenal naposledy vyhrál Premier League v roce 2004, a když v polovině ledna vedl tabulku, vypadalo to, že by mohl dlouhé čekání na triumf ukončit. Šanci ale týmu sebrala zranění Jacka Wilsherea, Santiho Cazorly nebo Alexe Oxladea-Chamberlaina.

Dlouho byl mimo hru také kapitán české reprezentace Tomáš Rosický a smůla provází také Dannyho Welbecka, který do sezony naskočil v únoru, ale v neděli si vážně poranil koleno a hrozí mu další devítiměsíční pauza.

"Jack se zranil před začátkem sezony a Danny měl podobný problém, stejně jako Tomáš. Všechno to byla zranění na dlouhou dobu, jako Santi a Alex," uvedl Čech. "Myslím, že většinu času jsme se s tím dokázali vyrovnat, ale v únoru a březnu, kdy jsme poztráceli body, už nám trochu chyběly síly, a to rozhodlo," prohlásil český brankář.

"Na sezonu asi nebudeme nijak zvlášť vzpomínat, ale celkově byla dobrá. Doufejme, že dokážeme udělat další krok a mít skvělou příští sezonu," dodal.

Arsenalu patří kolo před koncem třetí příčka a v neděli nastoupí proti poslední Aston Ville. Pokud zvítězí a Tottenham prohraje s Newcastlem, může ještě Čechův tým skončit na druhé příčce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články