Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona, Real ani Atlético nezaváhaly. Suárez dal opět čtyři góly

Madrid – Dát v jednom zápase čtyři góly už je velký počin, dát ale čtyři góly ve dvou duelech po sobě, to už je něco. A přesně toto se povedlo Luisi Suárezovi, jenž se stal hlavní hvězdou při výhře Barcelony 6:0 nad Gijón. Katalánci se tak udrželi v čele španělské ligy před druhým Atléticem Madrid. To taktéž vyhrálo, když porazilo 1:0 Malagu. Dvougólovou ztrátu dotáhli fotbalisté Realu Madrid na hřišti Vallecana, a i díky dvěma zásahům Garetha Balea vyhráli 3:2. 

Andres Iniesta
zdroj: ČTK/EFE autor: Alberto Estevez

Barcelona ve středu dosáhla na hřišti La Coruni drtivého triumfu 8:0, ale doma se proti osmnáctému Gijónu zpočátku trápila. Přestože už ve 13. minutě otevřel skóre hlavou Lionel Messi, po zbytek prvního poločasu outsider odolával.

Katalánce uklidnil až v 63. minutě Suárez a střelou do odkryté branky zakončil týmovou akci. Pro uruguayského kanonýra to byl jubilejní padesátý soutěžní gól v sezoně, což se před ním v "Barce" povedlo jenom Messimu.

Rozjetý Suárez poté zkompletoval hattrick, když během tří minut proměnil dvě penalty. Z třetího pokutového kopu Barcelony se pak prosadil Neymar. Poslední slovo na Camp Nou však v 88. minutě patřilo devětadvacetiletému Suárezovi, jenž skóroval přesnou střelou a zopakoval svůj čtyřbrankový večer proti La Coruni.

Gareth Bale
zdroj: ČTK/EFE/Emilio Naranjo

Realu pomohl Bale

Vallecano v úvodu slavnějšího madridského rivala zaskočilo a po gólech Embarba a Mikua vedlo po čtvrthodině už 2:0. Jenže za "Bílý balet", kterému chyběl zraněný kanonýr Ronaldo, v 35. minutě snížil Bale. Krátce po změně stran vyrovnal střídající Lucas Vázquez a Velšan Bale v 81. minutě dokonal obrat. Real tak prodloužil ligovou vítěznou šňůru na devět utkání.

"Bale byl fenomenální. Zůstali jsme trpěliví a věděli, že naši hráči mají talent rozhodovat zápasy. Začali jsme mizerně, ale skončili výtečně," prohlásil trenér Realu Zinédine Zidane, kterému se zranil další útočník Karim Benzema.

Atlético se proti Málaze trápilo a dlouho nedokázalo překonat brankáře Guillerma Ochou. Jeho neprůstřelnost ukončil až v 62. minutě krátce po příchodu na hřiště útočník Ángel Correa. Díky němu svěřenci trenéra Diega Simeoneho, jenž byl v utkání vykázán na tribunu, v domácí soutěži naplno bodovali popáté za sebou.

Sevilla v derby porazila Betis

Sevilla porazila v derby Betis 2:0 a ukončila své pětizápasové čekání na výhru v ligovém zápase. Svěřenci Unaie Emeryho si pojistili sedmé místo, které zaručuje postup do kvalifikace Evropské ligy.

Sevilla neměla v posledních týdnech ideální formu, dokonce přišla i o třináctizápasovou sérii domácích výher. V sevillském derby se jí ale síla na vlastním stadionu vrátila a před čtvrtečním prvním zápasem semifinále Evropské ligy proti Šachtaru Doněck po brankách Gameira a Cokeho zvítězila 2:0. Betis tak už na výhru s městským rivalem čeká šest utkání, v žádném z nich navíc neskóroval.

Roli favorita naopak nezvládl Villarreal, další semifinalista Evropské ligy. Východošpanělský tým před čtvrtečním duelem s Liverpoolem pouze remizoval se San Sebastianem 0:0.

Ztráty Villarrealu nevyužil Athletic Bilbao, který až skvělým závěrem zachránil remízu na hřišti Levante. Baskický tým ještě pět minut před koncem utkání prohrával 0:2, jenže po brankách Susaety a San Josého nakonec získal alespoň bod. Bilbao na Villarreal stále ztrácí pět bodů, Levante zůstává poslední a od sedmnácté Granady ho nyní dělí čtyři body. 

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:

Las Palmas - Espaňol Barcelona 4:0 (45.+1 El Zhar, 49. Viera, 56. Bigas, 75. Wakaso), Vallecano - Real Madrid 2:3 (7. Embarba, 14. Fedor - 35. a 81. Bale, 52. Vázquez), Atlético Madrid - Málaga 1:0 (62. Correa), FC Barcelona - Sporting Gijón 6:0 (63., 74., 77. obě z pen. a 88. Suárez, 13. Messi, 85. Neymar z pen.), Eibar - La Coruňa 1:1 (8. Adrián González - 71. Cartabia), Levante - Bilbao 2:2 (13. Casadesús, 66. vlastní Exceita - 88. Susaeta, 90.+1 San José), FC Sevilla - Betis Sevilla 2:0 (67. Gameiro, 80. Coke), Getafe - Valencie 2:2 (59. Medrán, 68. Ščepovič - 48. Parejo, 84. Alcácer), Villarreal - San Sebastian 0:0, Celta Vigo - Granada 2:1 (16. z pen. a 76. Aspas - 69. Arábí). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články