Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Juventus znovu nezaváhal, šance Neapole na titul se rozplývají

Řím - Ani třiadvacátý zápas v Serii A v řadě Juventus neprohrál, rozdrtil Palermo 4:0 a o titulu v Serii A už je nejspíš rozhodnuto. Tím spíš, že druhá Neapol prohrála na hřišti Interu 0:2 a na vedoucí Bianconeri ztrácí pět kol před koncem už deset bodů. Naopak Inter se díky výhře stále nevzdal šancí na třetí místo a kvalifikaci Ligy mistrů, a to i díky pouhé remíze AS Řím na domácím hřišti s Atalantou.

Slavící Paul Pogba a Patrice Evra
zdroj: Reuters autor: GIORGIO PEROTTINO

Juventus se dostal do vedení v desáté minutě, když Pogbův dalekonosný centr zužitkoval Khedira. Palermo se ale postupem času oklepalo a deset minut před přestávkou mělo velkou šanci, již překonaného gólmana Buffona ale pohotově zastoupil turínský obránce.

Definitivně Juventus rozhodl dvěma slepenými góly v rozmezí 71. a 74. minuty. Nejprve po rohovém kopu přesně zakončil Pogba, který se v posledních čtyřech zápasech podílel na sedmi brankách: tři dal a na čtyři přihrál. Vzápětí na 3:0 zvýšil Cuadrado. Poslední branku domácích přidal střídající Padoin, jenž se prosadil poprvé v sezoně.

Juventus nepoznal hořkost porážky už ve 23 ligových zápasech, vyhrál posledních 13 utkání na svém stadionu a v osmi po sobě neinkasoval. Palermo se nachází na předposlední 19. příčce se ztrátou tří bodů na nesestupové pozice.

Úspěšnou premiéru v roli kouče AC Milán prožil bývalý defenzivní záložník a odchovanec "Rossoneri" Cristian Brocchi. Na hřišti Sampdorie Janov jeho svěřenci zvítězili 1:0 díky Baccově gólu z 71. minuty. Milánský celek ukončil sérii pěti zápasů bez výhry a odskočil sedmému Sassuolu na rozdíl čtyř bodů. 

Sport
zdroj: ČT4

Inter ukončil čekání na výhru nad Neapolí, které se táhlo od prosince 2012. Svěřenci Roberta Manciniho na druhý tým tabulky vlétli a už po čtyřech minutách otevřel skóre Mauro Icardi. Kapitán Interu zaznamenal v ligových zápasech sedmý gól ze svých posledních deseti střel na branku.

Neapol zahrozila jen zásluhou střely Allana zdálky, naopak na druhé straně mohli přidat druhý gól z velmi dobrých pozic Jovetič a D'Ambrosio. Skórovat se podařilo až těsně před poločasem Marcelu Brozovičovi, který elegantním přehozením Reiny zvýšil na 2:0.

Favorizovaný AS Řím otevřel skóre na hřišti Atalanty ve 23. minutě, když Perottiho pas zužitkoval svou slabší pravou nohou Digne, jenž v kádru "Vlků" hostuje z Paris St. Germain. Pro dvaadvacetiletého beka to byla třetí trefa v sezoně. O čtyři minuty později hosté vedli o dvě branky díky Nainggolanovi.

Jenže domácí Atalanta ještě do přestávky vyrovnala zásluhou hráčů, kteří dříve oblékali dres AS Řím. Nejprve se prosadil D'Alessandro, ve 37. minutě si pak naskočil na Gómezův rohový kop Borriello a hlavou přesně zakončil. Obrat dokonal krátce po změně stran po Zukanovičově nedůslednosti druhým gólem v zápase Borriello.

AS Řím přesto dokázal prodloužit sérii bez porážky na 12 zápasů, když se pět minut před koncem prosadil po skrumáži v pokutovém území domácích střídající Totti.

Fiorentina vedla nad Sassuolem od desáté minuty, v níž se po Badeljově rohovém kopu hlavou prosadil Rodríguez. V 56. minutě se sice hosté radovali z vyrovnání po gólu Berardiho, minutu poté ale vrátil Fiorentině jednobrankový náskok střelou z voleje Iličič. Definitivně rozhodl o vítězství domácích gólman Sassuola Consigli, který při pokusu o přihrávku obránci poslal míč do vlastní branky.

Důležitý záchranářský souboj mezi Hellasem Verona a Frosinone dopadl lépe pro hosty, o jejichž výhře 2:1 rozhodl ve druhé minutě nastavení Frara. Frosinone ztrácí na sedmnácté Carpi pouze jeden, zatímco Verona devět bodů.

I po druhém zápase na lavičce Lazia Řím mohl Simone Inzaghi oslavit tříbodový zisk. Jeho tým po gólech Candrevy z penalty a Onaziho porazil Empoli 2:0. Toskánský celek prohrál poslední čtyři venkovní zápasy.

Výsledky 33. kola italské fotbalové ligy:

Boloňa - FC Turín 0:1 (90.+2 Belotti z pen.), Carpi - FC Janov 4:1 (45.+4 Di Gaudio, 45.+5 Lollo, 49. Pasciuti, 86. Sabelli - 34. Pavoletti), Inter Milán - Neapol 2:0 (4. Icardi, 44. Brozovič), Atalanta - AS Řím 3:3 (37. a 50. Borriello, 33. D'Alessandro - 23. Digne, 27. Nainggolan, 85. Totti), Fiorentina - Sassuolo 3:1 (10. Rodriguez, 57. Iličič, 84. vlastní Consigli - 56. Berardi), Hellas Verona - Frosinone 1:2 (64. Bianchetti - 15. Russo, 90.+2 Frara), Juventus Turín - Palermo 4:0 (10. Khedira, 71. Pogba, 74. Cuadrado, 90. Padoin), Udine - Chievo 0:0, Lazio Řím - Empoli 2:0 (7. Candreva z pen., 44. Onazi), Lazio Řím - Empoli 2:0 (7. Candreva z pen., 44. Onazi), Sampdoria Janov - AC Milán 0:1 (71. Bacca). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články