Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zidane po El Clásicu: Je radost vidět, že tým táhne za jeden provaz

Barcelona - Zatímco dosud se sezona španělské ligy nedařila fotbalistům Realu Madrid podle představ, po sobotní výhře 2:1 v El Clásicu na hřišti Barcelony trenér Zinedine Zidane věří, že se vše obrátí k lepšímu. Podle Zidanea tým nepředvedl výkon jednotlivců, ale táhl za jeden provaz. Na úhlavního rivala Real stále ještě ztrácí sedm bodů, ale nevzdává se šance na titul a především věří, že to týmu pomůže v Lize mistrů, kde už ve středu začne čtvrtfinále s Wolfsburgem. 

Zinedine Zidane
zdroj: ČTK/ZUMA/Marcos Del Mazo

"Toto může být zlomový bod. Výhra je velmi důležitá pro zbytek sezony jako povzbuzení ducha týmu," řekl Zidane. "Je to velmi důležité vítězství, protože to bylo derby, ale stále jsou to jen tři body. Hlavní pro nás je to povzbuzení," dodal. Real tentokrát jel na Camp Nou spíše jako outsider, jelikož Barcelona doma neprohrála předchozích 35 utkání, neporazitelnost celkem držela 39 zápasů a byla suverénní.

I v sobotu se ujala vedení, jenže pak Real zabral, Karim Benzema vyrovnal a pět minut před koncem i v deseti bez vyloučeného Sergia Ramose rozhodl o výhře královského klubu Cristiano Ronaldo."Všichni hráči zahráli skvěle. Jsem na ně hrdý. Jsem spokojený nejen s výsledkem, ale i s tím, jak jme k němu došli. Předvedli jsme velmi dobrý výkon proti velmi dobrým protihráčům. Nebyl to ale výkon jednotlivců, nýbrž výkon týmu. Vidět tým jednotný, táhnoucí za jeden provaz, z toho mám největší radost. Na konci se navíc ukázalo, že jsme velmi dobře kondičně připraveni," konstatoval Zidane.

Zároveň si uvědomuje, že boj o španělský titul bude stále těžký. "Jsme sedm bodů zpět. Musíme se prostě soustředit na každý další zápas. Teď nás čeká Liga mistrů, v sobotu zase můžeme myslet na ligu. A takhle pořád dokola. A na konci sezony uvidíme, co se stane. Výhra nad Barcelonou je ale velké povzbuzení do zbývajících zápasů," zopakoval. To potvrdil i Gareth Bale, který se asistencí podílel na vítězném gólu.

"Před zápasem bylo všechno proti nám, ale my si zase dokázali, že můžeme porazit kohokoli. Tato výhra zvedá naše sebevědomí pro zbytek sezony. Posílí nás. Když si budeme věřit, titul ještě není matematicky nemožný," řekl Bale. Ten mohl už deset minut před koncem rozhodnout, jeho gól hlavou ale rozhodčí neuznal kvůli tomu, že velšský útočník podle něj fauloval ve výskoku Jordiho Albu.

"Nemohl jsem věřit tomu, že to neuznal. Já se toho chlapa ani nedotkl. Jen jsem byl výš. Dával jsem si pozor, protože vím, jací jsou španělští sudí. Tohle bylo podle mě hodně špatné rozhodnutí. Ale věřil jsem, že ještě dostanu šanci na nápravu. Protože Barcelona je silná v útoku, ale v obraně není nejlepší na světě," dodal Bale.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články