Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Arsenal v posledních vteřinách zdolal Leicester, City podlehli Tottenhamu

Londýn - Běžela již 95. minuta a Arsenal měl po hloupém faulu Wasilewskiho poslední příležitost ke skórování. Centr Özila se snesl až k Welbeckovi a jeho hlavička konečně překonala Kaspera Schmeichela. Arsenal tedy udolal Leicester 2:1 a dotáhl se tak na rozdíl dvou bodů na vedoucí tým tabulky. To se povedlo také Tottenhamu, který zvítězil na hřišti Manchesteru City 2:1. Spurs tak jsou o skóre druzí před Arsenalem.

Radost Mesuta Özila a Dannyho Welbecka
zdroj: Reuters

Arsenal, do jehož sestavy se vrátili Mertesacker a Coquelin, od začátku dominoval v držení míče, za celý první poločas si ale nedokázal vypracovat střelu na bránu, přestože měl k dispozici několik dobrých šancí. Ani Leicester se ale do mnoha příležitostí nedostával. Arsenal prakticky nenechával prostor pro rychlé protiútoky Vardyho, Okazakiho a Mahreze. Přes vydatný presink zálohy a obětavé bránění si Leicester v postupném útoku příliš nevěděl rady.

Ke konci poločasu ale Arsenal výrazně vytáhl hru na polovinu hřiště soupeře a nechal otevřený prostor mezi zálohou a obranou, čehož využil Jamie Vardy. Útočník Leicesteru si ve vápně chytře přikopl míč, natlačil se na Monreala a vykoledoval si faul obránce Arsenalu. Nejlepší střelec Premier League pak přesvědčivě proměnil penaltu a Leicester šel do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Leicester

Do druhého poločasu již kvůli koňaru nenastoupil stoper Laurent Koscielny, jehož nahradil Calum Chambers. Arsenal opět začal aktivně a v rozmezí pěti minut si převaha vyžádala dva fauly Dannyho Simpsona na žlutou kartu, a obránce Leicesteru tak šel předčasně do sprch. Leicester ale nadále bránil fantasticky a i díky blokovaným střelám a skvěle vykrývaným prostorům Arsenal neměl ideální možnosti pro zakončení.

Gunners ale v 70. minutě přece jen srovnali. Centr Bellerina z pravé strany skvěle sklepl ve vápně hlavičkou Giroud a Walcott z první propálil Schmeichela. Dánský gólman se poté vytáhl s famózním zákrokem proti střele Girouda a francouzský útočník ani stoper Mertesacker kromě toho neproměnili několik velmi dobrých příležitostí hlavou. Když už se zdálo, že utkání skončí remízou, v poslední minutě nastavení Wasilewski zbytečně zastavil Monreala úderem do tváře. Následný centr Özila z přímého kopu tečoval do brány Welbeck a Arsenal tak v pohledném a dramatickém utkání zvítězil 2:1.

Slavící Harry Kane a fotbalisté Tottenhamu
zdroj: Reuters

Tottenham se dotáhl na Leicester a zůstává před Arsenalem

V boji o titul stále zůstává Tottenham, který díky výhře 2:1 na Etihad Stadium zůstává na druhém místě o skóre před Arsenalem. Manchester City naopak podruhé v řadě po porážce s Leicesterem prohrál důležité utkání na domácím hřišti a na první místo tak ztrácí šest bodů.

O výsledku zápasu v Manchesteru rozhodla druhá půle. Do vedení šli hosté, kteří po sporné penaltě po ruce Sterlinga zahrávali pokutový kop. Harry Kane s jeho proměněním nezaváhal a připsal si už 16. gól v sezoně.

Manchester City se poté vrhl do útoku a Yaya Touré trefil z přímého kopu břevno. Tlak se nakonec domácím vyplatil v 73. minutě, kdy Clichyho pas do vápna poslal přesně pod břevno střídající Kelechi Iheanacho.

Jenže o deset minut později už opět vedl Tottenham. Lamela krásnou přihrávkou za obranu našel Christiana Eriksena a ten v den 24. narozenin rozhodl o důležitém vítězství svého týmu. City už ze závěrečného tlaku nic vytěžit nedokázali. Nejblíže gólu byl Otamendi, ale na poslední chvíli mu centr z hlavy skvělým zákrokem sebral Lloris.

Radost fotbalistů Sunderlandu
zdroj: EMPICS autor: Richard Sellers

Domácímu Sunderlandu se povedl začátek zápasu a už od třetí minuty nad Manchesterem United vedl. Khazriho přímý kop prošel až za záda brankáře De Gey a tuniský reprezentant vstřelil svůj premiérový gól v Premier League, do které přišel v lednu z Bordeaux.

United ale ještě do poločasu srovnali. Matovu střelu gólman Mannone vyrazil pouze k Martialovi, který se prosadil posedmé v sezoně. Chvíli předtím musel kvůli zranění opustit hřiště obránce hostů Darmian, místo něj nastoupil klubový odchovanec Love a odbyl si debut za United.

Sunderland byl v druhém poločase aktivnější a v 82. minutě se dočkal druhého gólu. Po Khazriho rohovém kopu hlavičkoval nikým nehlídaný Koné, který do týmu přestoupil v lednu z francouzského Lorientu. De Gea jeho pokus sice zbrzdil, míč ale přesto přešel brankovou čáru.

Bez problémů zvítězil Liverpool na hřišti Aston Villy, svěřenci Jürgena Kloppa porazili poslední tým tabulky 6:0. Aston Villa dostala šest gólů na domácím hřišti vůbec poprvé v Premier League. Liverpool vyrovnal své nejvyšší venkovní vítězství a dostal se na osmé místo tabulky.

Na šesté místo se po výhře 1:0 na hřišti Swansea posunul Southampton. Jediný gól zápasu dal Long. Gólman hostů Fraser Forster se 13. ledna po zranění vrátil do branky a od té doby v šesti zápasech neinkasoval ani jednou.

O evropské poháry bojuje také West Ham, který dohnal dvoubrankové manko na půdě Norwiche a remizoval 2:2. Velkou zásluhu na bodu pro United měl Payet, který jeden gól dal a na druhý přihrál.

Stoke po čtyřech zápasech bez výhry naplno bodovalo na hřišti Bournemouthu, kde zvítězilo 3:1. První gól v dresu Stoke dal záložník Imbula, který do týmu přestoupil na začátku února z FC Porto za přibližně 653 milionů korun. Premiérovou trefu za Stoke zaznamenal také Afellay.

Diego Costa
zdroj: Reuters

Chelsea byla na začátku duelu s Newcastlem velmi produktivní, první tři střely na branku přetavila ve tři góly. Skóre otevřel Costa, který se v posledních osmi ligových zápasech trefil sedmkrát, navázali na něj Pedro a Willian. Právě Pedro skóroval i v druhém poločase a poprvé od prosince 2013, kdy ještě působil v Barceloně, dal dva góly v jednom zápase.

Na 5:0 zvýšil střídající Traoré a oslavil svůj premiérový ligový gól v dresu "Blues", v závěru vstřelil čestnou branku hostů Townsend. Chelsea podesáté v řadě bodovala, Newcastle potvrdil, že se mu na hřištích soupeřů nedaří. Popáté za sebou venku nezískal ani bod, ve 13 zápasech navíc skóroval pouze sedmkrát.

Přesto nemohla být Chelsea úplně spokojena. Při jednom ze vzdušných soubojů se zranil kapitán Terry a není jisté, zda stihne úterní zápas osmifinále Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain. Od minulého týdne navíc Chelsea nemůže počítat s dalším stoperem Zoumou, který si kvůli zranění pravého kolene v této sezoně už nezahraje.

Evertonu se příliš nedaří na domácím stadionu. Inkasoval tam už 23 branek, což je nejvíce z celé ligy. West Bromwichi stačil jediný gól k vítězství na hřišti liverpoolského celku, postaral se o něj Rondón. Evertonu ke vstřelení branky nepomohlo ani 34 střel. Útočník Adebayor se poprvé prosadil v dresu Crystal Palace, jeho tým přesto podlehl Watfordu 1:2. Obě branky hostů vstřelil Deeney.

Výsledky 26. kola Premier League:

Sunderland - Manchester United 2:1 (3. Khazri, 82. vlastní De Gea - 39. Martial), Bournemouth - Stoke 1:3 (57. Ritchie - 9. Imbula, 52. Afellay, 55. Joselu), Crystal Palace - Watford 1:2 (45. Adebayor - 16. z pen. a 82. Deeney), Everton - West Bromwich 0:1 (14. Rondón), Norwich - West Ham United 2:2 (54. Brady, 65. Hoolahan - 74. Payet, 76. Noble), Swansea - Southampton 0:1 (69. Long), Chelsea - Newcastle 5:1 (9. a 59. Pedro, 5. Costa, 17. Willian, 83. Traoré - 90. Townsend), Arsenal - Leicester 2:1 (70. Walcott, 90.+5 Welbeck - 45. Vardy z pen.), Aston Villa - Liverpool 0:6 (16. Sturridge, 25. Milner, 58. Can, 63. Origi, 65. Clyne, 71. K. Touré.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články