Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Juventus ovládl bitvu o titul s Neapolí a je v čele, AC Milán posedmé v řadě neprohrál

Turín - Juventus Turín si v duelu, který může napovědět o scudettu, poradil s Neapolí a zvítězil 1:0 díky trefě Simone Zazy ze závěru zápasu. Díky patnáctému vítězství v řadě se tak Bianconeri posunuli do čela tabulky právě před Partenopei. Fiorentina po brance Khoumy Babacara z nastaveného času otočila utkání proti Interu a zvítězila nad milánským celkem 2:1. Fiorentina je třetí, na pátý Inter se dotahuje jeho městský rival AC, který zvítězil 2:1 nad Janovem. Svěřenci Siniši Mihajloviče neprohráli už sedm ligových utkání v řadě.

Simone Zaza z Juventusu slaví gól do sítě Neapole
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Nešlo pouze o souboj druhého a prvního týmu Serie A, ale také o střetnutí nejpevnější ligové obrany Juventusu proti nejproduktivnější ofenzivě Neapole. V prvním poločase nejvíce zahrozili hosté, po rohovém kopu střelou z první zakončil Albiol, gólman Buffon ale jeho pokus zneškodnil.

Ani po změně stran nebylo v Turíně k vidění příliš šancí, dvě minuty před koncem ale Zaza napřáhl ke střele zpoza vápna a čtvrtým gólem v sezoně překonal Reinu. "Doufám, že je tím rozhodnuto o titulu. Je to na nás. Pokud budeme takhle pokračovat, nikdo nebude schopen nám titul vzít," řekl střelec jediné branky Zaza. "Moji spoluhráči bojovali po celý zápas o každý míč. Měl jsem štěstí a budu na tento moment dlouho vzpomínat," dodal.

Byl to velmi taktický a vyrovnaný zápas. Vzdávám kompliment hráčům za jejich výkon a trpělivost. Vyjma šance v prvním poločase, kterou překazil Bonucci, jsme Neapoli nic moc nepovolili. Museli jsme se vrátit k systému se čtyřmi obránci a ukázalo se, že tak dokážeme hrát," uvedl trenér Juventusu Massimiliano Allegri.

Edin Džeko z AS Řím slaví branku
zdroj: AP autor: Marco Vasini

AC Milán od úvodu zápasu s Janovem potvrzoval výbornou formu. Po čtyřech minutách musel Perrin s vypětím všech sil vytáhnout střelu Hondy. Jenže po následném rohu a Hondově centru se k míči na zadní tyči dostal Carlos Bacca a propálil janovského brankáře. Bacca je s 13 góly druhým nejlepším střelcem Serie A.

Druhý gól přidal aktivní Keisuke Honda, který v 64. minutě pálil z 25 metrů přesně k tyči a gólově se prosadil poprvé v letošním ročníku. Domácí mohli přidat další góly, velké šance měli Bonaventura a Bacca, nakonec se ale v nastaveném čase podařilo pouze snížit janovskému Cercimu.

Fiorentina zůstala třetí v tabulce

Fiorentina do utkání vstoupila lépe, měla i řadu šancí, ani jedna ale neskončila gólem. Nejblíže byl Kalinič, kterému z brankové čáry vykopl střelu jeden z obránců Interu. Hosté udeřili zničehonic ve 26. minutě, kdy si Palaciovu zpětnou přihrávkou našel na zadní tyči Marcelo Brozovič a otevřel skóre. Fiorentina mohla vyrovnat ještě do poločasu, ale Tellovu hlavičku zneškodnil Handanovič.

Po hodině už bylo srovnáno. Iličič centrem z pravé strany našel Borju Valera a ten poslal míč hlavou do sítě. V 82. minutě zkomplikoval Interu závěr utkání Alex Telles, kterého rozhodčí poslal po druhé žluté kartě předčasně do šaten.

Fiorentina dokázala přesilovku využít po necelých deseti minutách. Zárateho střelu Handanovič neudržel a v malém vápně byl nejdůraznější Babacar, který míč nadvakrát dostal za záda brankáře Interu. V nastaveném čase ještě vzplály emoce na obou stranách, červenou kartu dostali domácí Zárate i hostující Kondogbia.

Fiorentina se po třetí domácí výhře za sebou vrátila na třetí místo před AS Řím. Zároveň zvýšila náskok před svým dnešním soupeřem, kterému patří pátá pozice, na čtyři body.

Fotbalisté AS Řím zvítězili na hřišti outsidera Carpi 3:1. Po čtvrtém vítězství za sebou poskočil vicemistrovský tým na třetí místo v tabulce před Fiorentinu a týmem Inter Milán, které spolu v neděli sehrají vzájemný zápas.

Římané dobývali branku adepta na sestup skoro hodinu, než skóroval Digne, ale Lasagna v 66. minutě vyrovnal. Tříbodový zisk zajistili favoritovi slepenými góly až pět minut před koncem exteplický Džeko a Salah, který se trefil už posedmé v sezoně.

Výsledek 25. kola italské fotbalové ligy:

Lazio Řím - Hellas Verona 5:2 (45. Matri, 50. Mauri, 69. Anderson, 82. Keita, 90. Candreva z pen. - 72. Greco, 79. Toni), Carpi - AS Řím 1:3 (61. Lasagna - 56. Digne, 84. Džeko, 85. Salah), Empoli - Frosinone 1:2 (60. Maccarone - 17. a 73. z pen. Ciofani), Chievo - Sassuolo 1:1 (29. Birsa z pen. - 30. Sansone), Juventus Turín - Neapol 1:0 (88. Zaza), AC Milán - FC Janov 2:1 (5. Bacca, 64. Honda - 90.+2 Cerci), Palermo - FC Turín 1:3 (2. Gilardino - 19. z pen. a 69. Immobile, 31. vlastní G. González), Sampdoria Janov - Bergamo 0:0, Udine - Boloňa 0:1 (79. Destro), Fiorentina - Inter Milán 2:1 (60. Valero, 90.+1 Babacar - 26. Brozovič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články