Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Benítez se loučí s Realem, nahradil ho Zidane

Madrid – Trenér Rafael Benítez definitivně skončil na lavičce Realu Madrid. Nahradil ho dosavadní kouč třetiligového béčka madridského klubu Zinedine Zidane. Francouzská legenda stojí před nelehkým úkolem vrátit Real na výsluní.

Ilustrační foto

Konec Benítezova kontraktu potvrdil sám prezident Realu Madrid Florentino Pérez. "Vedení klubu dospělo k těžkému rozhodnutí - odvolat Rafaela Beníteze. Naopak s radostí oznamuju, že novým trenérem bude Zinedine Zidane. Je to člověk, který nezná slovo 'nemožné'," prohlásil.

Zidane neskrýval pocity štěstí. "Je to pro mě velmi důležitý den. Popravdě, jsem víc nadšený, než když jsem tady před lety stál jako nový hráč Realu Madrid," uvedla dlouholetá opora španělského klubu.

Francouzského mistra světa i Evropy čeká premiérové trenérské angažmá v první lize. "V první řadě chci poděkovat klubu a jeho prezidentovi za to, že mi dal šanci trénovat tento tým. Máme nejlepší klub na světě i nejlepší fanoušky na světě," řekl třiačtyřicetiletý bývalý vynikající záložník.

Zidane v Madridu strávil pět let jako hráč a pomohl mu mimo jiné k triumfu v Lize mistrů v roce 2002. U něj byl majitel Zlatého míče také v sezoně 2013/2014 jako asistent Carla Ancelottiho a poté se ujal rezervního týmu.

Benítez vydržel jen sedm měsíců

Benítez nevedl Real Madrid dlouho, teprve v létě nahradil Ancelottiho. Španělskému klubu se nedaří – momentálně ztrácí na rivala Barcelonu dva body, přičemž Katalánci mají ještě zápas k dobru, a na Atlético čtyři body. Naposledy Bílý balet remizoval na půdě Valencie 2:2.

Už od letního příchodu Benítez nesplňoval představy klubového prezidenta Péreze a jeho pozice visela na vlásku už po listopadovém domácím debaklu 0:4 od úhlavního rivala Barcelony. Ideální nebyly údajně ani vztahy mezi trenérem a hráči. Benítez měl v poslední době problémy s Cristianem Ronaldem, Jamesem Rodríguezem, Sergiem Ramosem nebo Iscem.

Před příchodem na San Bernabeu pětapadesátiletý Benítez vedl Neapol, Chelsea, Inter Milán, Liverpool nebo Valencii. V Realu měl přitom smlouvu do června 2018. 

Zdroj
AS, El Mundo, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články