Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Barcelona jde díky Suárezově hattricku do finále MS klubů

Jokohama - Fotbalisté Barcelony podle očekávání postoupili do finále mistrovství světa klubů. Největší favorit japonského turnaje díky hattricku Luise Suáreze porazil v semifinále Kuang-čou Evergrande 3:0 a v neděli si o titul zahraje proti River Plate.

Luis Suárez
zdroj: Reuters

Barcelona s Neymarem na lavičce a bez nemocného Messiho dokázala zlomit obranu čínského šampiona až krátce před pauzou, kdy Rakitičovu střelu dorazil Suárez. Uruguayský útočník zvýšil v 50. minutě po Iniestově přihrávce za obranu. V 67. minutě pak Suárez proměnil penaltu za faul na Munira a stal se prvním autorem hattricku v historii MS klubů.

"Suárez byl senzační. V šestnáctce je zabijákem, který dokáže dát gól v každé situaci, i v těch hodně složitých," řekl po utkání trenér Barcelony Luis Enrique. "Chtěli jsme zabránit tomu, aby Kuang-čou ukázalo svou kvalitu. Dostali jsme je pod velký tlak," doplnil pětačtyřicetiletý kouč.

Katalánské mužstvo bude ve finále dvanáctého ročníku turnaje hrát o rekordní třetí titul, argentinský celek River Plate se může radovat z premiérového triumfu. Kuang-čou prohrálo poprvé od červnového příchodu brazilského trenéra Scolariho a zahraje si o třetí místo s domácí Sanfrecce Hirošima.

"I velké kluby Barceloně podlehly tímto výsledkem, takže nejsme horší. Hodně jsme se zlepšili, ale světové velkokluby jsme ještě nedohnali," uvedl Scolari, jehož svěřenci ukončili šňůru 28 soutěžních duelů bez porážky.

Výsledky MS fotbalových klubů

FC Barcelona - Kuang-čou Evergrande 3:0 (1:0)

Branky: 39., 50. a 67. z pen. Suárez.

Zbývající program (neděle 20. prosince)

8:00 o 3. místo: Sanfrecce Hirošima - Kuang-čou Evergrande,

11:30 finále: FC Barcelona - River Plate.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články