Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liverpool poprvé pod Kloppem venku nebodoval, padli i Citizens a Chelsea

Londýn – Jízda fotbalistů Leicesteru sezonou Premier League stále nekončí. Foxes využili zaváhání dosud vedoucího Manchesteru City, který podlehl 2:2 Stoke, a díky výhře 3:0 se Swansea se posunuli do čela tabulky. Druhý je s dvoubodovou ztrátou po vítězství 3:1 nad Sunderlandem Arsenal. Dál se nedaří Chelsea, která prohrála 0:1 s Bournemouthem. Poprvé pod vedením Jürgena Kloppa venku padl v lize i Liverpool, jenž si odvezl z Newcastlu porážku 0:2.

Zklamaní fotbalisté Liverpoolu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Na hřišti Swansea skončila střelecká série Jamieho Vardyho, který se prosadil v předchozích jedenácti utkáních a stanovil rekord od založení Premier League. Nejlepší dvanáctizápasový zápis z historie celé anglické ligy však bude i nadále držet Jimmy Dunne ze Sheffieldu United (1931/32).

Velšský tým jako by se až přespříliš soustředil na Vardyho a místo toho třikrát neuhlídal jeho spoluhráče z útoku Rijiáda Mahríze. Alžířský reprezentant se trefil dvakrát během první půle a hattrick uzavřel po přistrčení právě od Vardyho v 67. minutě. Mahríz se dostal už na deset branek v sezoně a mezi střelci je na děleném druhém místě čtyři trefy za Vardym.

Brankáře Čecha už potřetí v této sezoně překonal vlastní spoluhráč, v poslední minutě před přestávkou za něj nechytatelně srazil míč útočník Olivier Giroud. Nechtěně tak vyrovnal skóre po vedoucí brance Joela Campbella na 1:1. Francouzský útočník si spravil chuť v 63. minutě, kdy zamířil přesně k tyči do branky soupeře a zařídil "Kanonýrům" tři body. V nastavení zvýraznil vítězství Aaron Ramsey. 

Je nám líto, video expirovalo.
Čech podržel Arsenal, který si poradil se Sunderlandem

Shaqiri s Arnautovičem motali Citizens hlavu

Stoke favorita doma zdolalo díky dvěma rychlým brankám. Už během úvodní čtvrthodiny využil dvě asistence Xherdana Shaqiriho útočník Marko Arnautovič a zbavil svůj tým pozice nejméně produktivního celku v soutěži. Rakouský hráč mohl dokonce během prvního poločasu uzavřít čistý hattrick, ale trefil tyč.

Manchesterský tým prohrál se Stoke teprve podruhé ze třinácti vzájemných zápasů v Premier League. V lize čeká na venkovním hřišti na výhru už čtyři utkání s bilancí dvou remíz a dvou porážek. 

Tentokrát měl navrch Krkič
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hlavní měrou se o první venkovní ligovou porážku Liverpoolu pod Kloppem zasloužil Georginio Wijnaldum. V 69. minutě se domácí záložník Wijnaldum dostal k první střele, která prošla na jednoho z brankářů, a hned z toho byl gól. Výraznou měrou se na něm však podílel stoper Liverpoolu Škrtel, který střelu nizozemského reprezentanta tečoval do vlastní branky. Škrtel takovýto okamžik prožil v anglické lize už sedmkrát. Pouze bývalý hráč Evertonu, Manchesteru City, Aston Villy a QPR Richard Dunne zaznamenal více vlastních gólů.

O deset minut později skóroval na druhé straně Moreno, branka však nebyla uznána pro ofsajd. První regulérní střelu na bránu si hosté připsali až v 89. minutě, s pokusem Lovrena si ale bez problémů poradil Elliott. V závěru pojistil vítězství domácích Wijnaldum.

Chelsea mohla po třech měsících nasadit brankáře Thibauta Courtoise, který se uzdravil po zranění kolena, doma proti Bournemouthu jí ale ani to k bodům nepomohlo. Naopak belgického gólmana prostřelil po závaru osm minut před koncem Glenn Murray a posunul svůj tým nad sestupové pásmo. Chelsea doma z osmi duelů prohrála už čtvrtý. 

Svou pozici před Arsenalem neuhájil druhý manchesterský klub United, který doma remizoval bez branek s West Hamem. Tottenham už ve 14. zápase za sebou v lize neprohrál, čímž vyrovnal svou sérii z roku 1985. Méně však "Kohouty" těší, že už osmý z těchto zápasů skončil remízou, tentokrát 1:1 duel s West Bromwichem. 

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:

Stoke - Manchester City 2:0 (7. a 15. Arnautovic), Arsenal - Sunderland 3:1 (33. Campbell, 63. Giroud, 90.+3 Ramsey - 45. vlastní Giroud), Manchester United - West Ham United 0:0, Southampton - Aston Villa 1:1 (73. Romeu - 44. Lescott), Swansea - Leicester 0:3 (5., 22. a 67. Mahríz), Watford - Norwich 2:0 (30. Deeney z pen., 90.+1 Ighalo), West Bromwich - Tottenham 1:1 (39. McClean - 15. Alli), Chelsea - Bournemouth 0:1 (82. Murray), Newcastle - Liverpool 2:0 (69. vlastní Škrtel, 90.+3 Wijnaldum), Everton - Crystal Palace 1:1 (81. Lukaku - 76. Dann).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články