Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Benzema o "vyděračském" skandálu: Věřím, že se do Eura všechno vysvětlí

Paříž - Francouzský útočník Karim Benzema doufá, že navzdory zapletení do aféry s vydíráním reprezentačního spoluhráče Mathieua Valbueny bude moci dál hrát za národní tým. Fotbalista Realu Madrid to prohlásil v rozhovoru pro televizní stanici TF1, kde poprvé o skandálu veřejně promluvil.

Benzema strávil začátkem listopadu noc ve vazbě a byl obviněn ze spiknutí a zapojení do kriminální skupiny. Podle tvrzení samotného Valbueny se ho prý snažil přesvědčit, aby se sešel s muži, kteří ho vydírali kvůli sexuálnímu videu natočenému na mobilní telefon. "Doufám, že všechno dobře dopadne a oba se vrátíme do reprezentace a vyhrajeme s ní mistrovství Evropy," řekl Benzema, který jakékoliv provinění odmítl. Prý se jen snažil Valbuenovi pomoci.

"Opravdu mě mrzí, jak se celý případ zveličuje," prohlásil. Benzema prý chtěl Valbuenu na existenci nahrávky upozornit a nabídnout mu pomoc kamaráda Karima Zenatiho, který by prý zadarmo zajistil, aby bylo video zničeno. "Mám úspěšnou kariéru a o Karima jsem se postaral, protože se známe od dětství. Proto nerozumím tomu, proč se řeší vydírání a peníze," uvedl.

Útočník Realu také do vyřešení případu dostal od soudu zákaz kontaktu s Valbuenou, což může být problém pro trenéra Francie Didiera Deschampse. Kdyby totiž nebyla aféra uzavřena do začátku Eura, které startuje příští rok v červnu, nemohl by do reprezentace povolat oba hráče.

O Benzemově vyřazení z týmu už mluvil francouzský předseda vlády Manuel Valls. "Skvělý sportovec by měl být příkladem. Pokud není, nemá místo ve francouzském mužstvu," uvedl premiér Valls v úterý pro rozhlasovou stanici Europe 1. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články