Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Bayern si poradil s Herthou, Dortmund jasně zdolal Stuttgart

Berlín - Bayern si zajistil vítězství 2:0 nad Herthou Berlín a svěřenci Pepa Guardioly tak stanovili nový rekord - ještě žádnému týmu se nepodařilo ve 14 utkáních získat 40 bodů. Borussia Dortmund potvrdila roli favorita a zdolala Stuttgart jasně 4:1. Na druhém místě tabulky udržel Dortmund osmibodový odstup za Bayernem. Českým hráčům se příliš nedařilo - Darida odstoupil v Allianz Areně z utkání v 72. minutě, Drobný ani Kadeřábek se nedostali na hřiště, Theo Gebre Selassie s Brémami prohrál doma 1:3 s Hamburkem. Václav Kadlec sice nastoupil za Frankfurt, ale jenom na závěrečných šest minut utkání.

Vladimír Darida (vlevo) v utkání s Bayernem
zdroj: imago sportfotodienst

Bayern mohl otevřít skóre v desáté minutě, nejlepší střelec týmu Lewandowski ale trefil tyč. V 34. minutě už se mistr radoval, brankáře Jarsteina zblízka překonal Thomas Müller a připsal si 13. trefu v sezoně. Stejný počet branek nastřílel v každé z předchozích tří sezon. V závěru poločasu na 2:0 zvýšil po pěkné kombinaci Coman.

I po změně stran byli domácí aktivnější, další gól už ale nepřidali. Přesto zvítězili v lize potřetí za sebou. Záložník Vladimír Darida odehrál za Herthu 72 minut.

Mönchengladbach prožívá pod koučem Schubertem povedené období a už v páté minutě se dostal po Johnsonově gólu do vedení na hřišti Hoffenheimu, který se naopak potýká s problémy a nachází se na dně tabulky. Domácí ale zápas ještě v prvním dějství otočili: nejprve po rohovém kopu vyrovnal Zuber, obrat dokonal v 34. minutě Polanski. Na obě branky přihrál Amiri, který krátce po změně stran po chybě hostů v rozehrávce sám navýšil vedení Hoffenheimu.

Mönchengladbach ale nechtěl ukončit sérii zápasů bez prohry a po změně stran uklidil míč po Stindlově centru hlavou k tyči Drmič. Tři minuty před koncem vyrovnal střelec první branky Johnson a jeho tým podeváté v řadě bodoval, zatímco Hoffenheim už sedm utkání čeká na výhru. Obránce Pavel Kadeřábek strávil zápas na lavičce domácích.

Více než pět let čekal Hamburk na vstřelený gól na hřišti Brém a v dnešním derby se ho dočkal už po třech minutách. Dobrou techniku s míčem prokázal Iličevič a podruhé v sezoně oslavil branku. O chvíli později se po povedené kombinaci sám před brémským brankářem ocitl Gregoritsch, Wiedwald ale jeho pokus vyrazil na roh.

V polovině poločasu musel hřiště kvůli zranění opustit nejlepší střelec Hamburku Lasogga, přesto dokázali hosté navýšit náskok. Z přímého kopu se s výrazným přispěním teče prosadil Gregoritsch. Brémy ale byly v druhém poločase aktivnější v útoku, z čehož vyplynul kontaktní gól Ujaha. Jenže vzápětí vyslal dlouhým pasem z vlastní poloviny Ostrzolek do šance Nicolaie Müllera, který překonal Wiedwalda potřetí, a Hamburk získal z posledních tří duelů sedm bodů.

Hannover deklasoval Ingolstadt 4:0, za poražený tým odehrál první poločas útočník Tomáš Pekhart. Na posledních šest minut nastoupil Václav Kadlec za Frankfurt, který podlehl 1:2 v Mohuči.

zdroj: ČT4

Borussia Dortmund šla do vedení už ve třetí minutě, když Gonzalo Castro hlavou vrátil pohotově do sítě vyražený míč, ve 20. minutě pak zvýšil Pierre-Emerick Aubameyang. Stuttgart, na jehož lavičce strávil zápas Adam Hloušek, těsně před pauzou snížil zásluhou Daniela Didaviho, ale jeho šanci na překvapivý bodový zisk zhatil vlastním gólem stoper Georg Niedermeier.

Vteřinu před koncem základní hrací doby pak uzavřel skóre Aubameyang a vstřelil sedmnáctou branku v sezoně. Druhý nejlepší střelec ligy Robert Lewandowski na něj nyní ztrácí tři zásahy.

Leverkusen v derby se Schalke zachránil remízu 1:1 a šesté místo v tabulce až pět minut před koncem, kdy obránce Sascha Riether srazil míč do vlastní sítě a vyrovnal na konečných 1:1. Schalke předtím vedlo po zásahu Maxima Choupo-Motinga z 50. minuty.

Augsburg se střídajícím Janem Morávkem uhrál doma bezbrankovou remízu proti favorizovanému třetímu Wolfsburgu. Díky lepšímu skóre se posunul před Stuttgart na 16. místo. Ztráta "Vlků" na druhý Dortmund se naopak prohloubila na sedm bodů. 

Výsledky 14. kola bundesligy

Bayern Mnichov - Hertha Berlín 2:0 (34. Müller, 41. Coman), Brémy - Hamburk 1:3 (62. Ujah - 3. Iličevič, 27. Gregoritsch, 68. Müller), Hannover - Ingolstadt 4:0 (5. Guedes Filho, 11. Andreasen, 24. Karaman, 85. Bech), Hoffenheim - Mönchengladbach 3:3 (11. Zuber, 34. Polanski, 47. Amiri - 5. a 87. Johnson, 56. Drmic), Mohuč - Eintracht Frankfurt 2:1 (5. Muto, 42. Malli - 62. Seferovič), Darmstadt - Kolín nad Rýnem 0:0, Dortmund - Stuttgart 4:1 (19. a 90. Aubameyang, 3. Castro, 65. vlastní Niedermeier - 40. Didavi), Augsburg - Wolfsburg 0:0, Leverkusen - Schalke 1:1 (85. vlastní Riether - 50. Choupo-Moting).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články