Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Inter se posunul do čela, Buffonova oslava skončila vítězně

Řím - Dvacet let od svého debutu v Serii A oslavil Gianluigi Buffon příznačně. Proti celku, proti němuž debutoval v roce 1995 a udržel čisté konto, nyní opět vychytal nulu. Jeho Juventus porazil AC Milán 1:0 zásluhou Dybalovy trefy. Do čela tabulky se posunul Interl Milán, a to díky vítězství 4:0 s Frosinone. Druhá je Neapol, jež zvítězila na hřišti Verony 2:0. Naopak Fiorentina překvapivě ztratila body domácí remízou 2:2 s Empoli

Slavící fotbalisté Juventusu
zdroj: Reuters autor: Giorgio Perottino

Juventus s AC Milán se netypicky utkaly v přímém souboji až o šesté místo tabulky, které nakonec pro sebe získal domácí turínský tým. Ten měl sice vytrvalou převahu, ale do šancí se příliš nedostával. Nakonec přece jen rozhodl v 65. minutě Paulo Dybala.

Čistým kontem oslavil své 20. výročí v Serii A brankář Juventusu Gianluigi Buffon. Šestinásobný vítěz ligy a mistr světa z roku 2006 debutoval v italské nejvyšší soutěži 19. listopadu 1995 v brance Parmy a v duelu s AC Milán, který se později stal mistrem, udržel rovněž nulu. 

Inter sice musel v osmé minutě skvělým zákrokem proti Soddimově střele podržet brankář Handanovič, od té doby však milánský tým nováčka Serie A přehrával. Gólově se poprvé prosadil po půlhodině zásluhou dorážky Biabianyho.

Po přestávce se nejprve po povedené spolupráci s Ljajičem trefil Icardi a v závěru přidali další góly Murillo s Brozovičem. Inter zvítězil počtvrté v řadě, brankář Handanovič navíc ve stejném počtu zápasů neinkasoval.

Neapol na půdě posledního týmu tabulky jasně dominovala, v první půli měla držení míče přes 70 procent, góly z toho však vytěžit nedokázala. Podařilo se jí to až po přestávce. Nejprve se i díky tyči trefil Insigne a chvíli nato přidal druhý gól Higuaín.

Přeskočit Neapol mohla Fiorentina, doma však nedokázala porazit Empoli. A to mohla být za remízu ještě ráda, po poločase totiž prohrávala 0:2, domácím se však zásluhou dvou branek Kaliniče podařilo vyrovnat. Fiorentina nicméně vyrovnala bilanci 28 bodů z 13 zápasů, kterou měla i v ročníku 1968/69, kdy naposledy vyhrála italský titul.

Doma nezvítězilo ani římské Lazio, které remizovalo s Palermem 1:1. I přes vyrovnání ve čtvrté minutě nastavení prohrálo Sassuolo na hřišti Janova, o minutu později totiž o výhře domácího týmu rozhodl Pavoletti.

Boloňa šla do zápasu s Římem povzbuzená dvěma vítězstvími v posledních zápasech, které ji posunuly ze sestupové zóny, a i nad jasným favoritem vedla po trefě Adama Masiny.

Římany po přestávce na silně podmáčeném trávníku spasily dvě penalty. Nejprve po ruce Anthonyho Mouniera vyrovnal z pokutového kopu Miralem Pjanič, v 71. minutě pak byl faulován Juan Iturbe a trefil se Edin Džeko. Domácí však dostali tři minuty před koncem také příležitost kopat penaltu a Mattia Destro z ní srovnal na konečných 2:2.

Výsledky 13. kola Serie A

Boloňa - AS Řím 2:2 (14. Masina, 87. Destro z pen. - 52. Pjanič z pen., 71. Džeko z pen.), Juventus Turín - AC Milán 1:0 (65. Dybala), Hellas Verona - Neapol 0:2 (67. Insigne, 74. Higuaín), Bergamo - FC Turín 0:1 (52. Bovo), Carpi - Chievo 1:2 (61. vlastní Gamberini - 8. Inglese, 14. Meggiorini), FC Janov - Sassuolo 2:1 (61. Rincon, 90.+5 Pavoletti - 90.+4 Acerbi), Fiorentina - Empoli 2:2 (56. a 61. Kalinič - 18. Livaja, 27. Büchel), Lazio Řím - Palermo 1:1 (70. Candreva z pen. - 21. Goldania), Udine - Sampdoria Janov 1:0 (34. Agyemang-Badu), Inter Milán - Frosinone 4:0 (23. Biabiany, 53. Icardi, 87. Murillo, 90.+2 Brozovič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články