Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lewandowski a spol. nenastoupí proti ČR, fanoušci zuří: Chceme zpátky peníze

Praha/Vratislav - Ihned poté, co se polští fotbaloví fanoušci dozvěděli, že jejich modla v podobě Roberta Lewandowského nanastoupí v přátelském utkání proti českému národnímu týmu, zaplavily polské internetové fotbalové stránky jejich rozhořčené reakce. Chtěli vidět jednoho z nejlepších útočníků současnosti a za lístek zapalatili nejméně 40 zlotých. Teď požadují své peníze zpět. Utkání Polsko - ČR odvysílá ČT sport v přímém přenosu v úterý od 20:25.

Na stadionu ve Vratislavi nenastoupí vedle Lewandowského také Grzegorz Krychowiak, brankář Lukasz Fabianski a opora v záloze Kuba Blaszczykowski. Trenér Adam Nawalka dal důležitým hráčům po pátečním utkání s Islandem (4:2) svolení k odjezdu vzhledem k jejich náročnému programu v klubech. Blaszczykowski má navíc svalové zranění.

Lewandowski má výtečnou formu. V posledních šesti reprezentačních zápasech nastřílel 11 branek, v této sezoně bundesligy dal za Bayern Mnichov v 11 zápasech 14 gólů a další čtyři v Lize mistrů. Se 13 brankami je nejlepším střelcem evropské kvalifikace. I proto jsou fanoušci polské reprezentace zklamáni, že svou hvězdu neuvidí na hřišti.

Je nám líto, video expirovalo.
Plašil je zklamán, že Lewandowski v přípravě nenastoupí

Například deník Przeglad Sportowy eviduje stovky stížností, které neskrývají své rozhořčení nad rozhodnutím trenéra Adama Nawalky. Někteří fanoušci se už obrátili na vedení polského fotbalového svazu a požadují náhradu. Další jim oponují a Nawalkův výběr jim nevadí. "Alespoň se vyzkouší noví hráči," tvrdí. Svaz se brání, že před utkáním nemohl fanouškům zaručit, že právě Lewandowski a spol. budou ti, kteří se postaví proti výběru Pavla Vrby.

"Bylo avizováno utkání Polsko - Česká republika a ne Polsko B - Česká republika. Mají oznámit předem, že někteří hráči budou po utkání vyčerpaní, nebo se musí vrátit do klubů. A ne si dělat legraci z fanoušků. Počítají se zřejmě jen peníze," uvedl jeden z fanoušků. "Myslíš, že sis zakoupil vstupenku s přesně danou sestavou a možností lístek případně reklamovat?" nechápe jeho námitku jeden z příznivců reprezentace.

Robert Lewandowski
zdroj: AP

"Obě strany se nyní přebíjí argumenty. Fanoušci chtějí za své peníze dostat to nejlepší, ale trenér musí konečně vyzkoušet i jiné hráče, než ty ze stabilní jedenáctky. To se jeví před mistrovstvím Evropy 2016 jako daleko důležitější fakt," upozorňuje list.

Nawalkovo rozhodnutí mrzí i stopera Václava Procházku. "Proti takovému útočníkovi se nehraje každý den, zvláště v jeho současné formě, kdy střílí góly jak na běžícím pásu. Chtěl jsem si proti němu zahrát. Byla by to výzva," uvedl. "Na druhou stranu Poláci budou oslabeni o hráče, který je pro ně hodně důležitý. Oni ale mají silný tým i bez něj, takže nás prověří i tak," dodal Procházka.

Utkání s ČR bude pro polský tým posledním v letošním roce. Další je čeká až 23. března proti Severnímu Irsku v Poznani, o tři dny později se pak v Krakově postaví proti Chorvatsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články