Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Do čela žebříčku FIFA půjde poprvé v historii Belgie

Curych - V novém pořadí fotbalových reprezentací v žebříčku FIFA, které vyjde 5. listopadu, bude poprvé v historii v čele Belgie. Ta díky výhrám nad Andorrou a Izraelem v závěru kvalifikace mistrovství Evropy 2016 přeskočí dosud vedoucí Argentinu i druhé Německo, jež naopak v říjnu ztrácely. Zatímco Belgičané si polepší na 1440 bodů, Němci jich budou mít 1388 a Argentinci jen 1383.

Dosud nejlepším umístěním "Rudých ďáblů" od zavedení žebříčku v roce 1993 byla druhá příčka z letošního září. Do elitní pětice se Belgie vyšvihla po loňském světovém šampionátu v Brazílii, kde vypadla po čtvrtfinálové prohře 0:1 s Argentinou. Přitom ještě v roce 2007 byli Belgičané v krizi až na 71. místě.

V posledních letech se však stále výrazněji prosazuje "zlatá generace" fotbalistů v čele s brankářem Thibautem Courtoisem, obráncem Vincentem Kompanym či ofenzivními hráči Kevinem De Bruynem, Edenem Hazardem nebo Marouanem Fellainim. Díky nim a dalším budou svěřenci trenéra Marka Wilmotse patřit na Euru ve Francii příští rok k největším kandidátům na titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články