Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trenér Rodgers končí na lavičce Liverpoolu

Liverpool - Fotbalisty Liverpoolu dále nepovede jejich dosavadní trenér Brendan Rodgers. Klubové vedení jej odvolalo po remíze 1:1 v derby na hřišti Evertonu. Liverpool zažíval nevýrazný vstup do sezony, v tabulce Premier League je momentálně na desátém místě. Rodgers vedl Liverpool od léta 2012 a v sezoně 2013/14 s ním byl velmi blízko titulu.

Brendan Rodgers
zdroj: AP autor: Adam Davy

"I když to bylo těžké rozhodnutí, jsme přesvědčeni, že nám zajistí co nejlepší možnosti pro úspěch na hřišti," uvedli představitelé Liverpoolu, kteří Rodgerse odvolali po dnešní remíze 1:1 v derby s Evertonem. Jeho nástupce ještě není znám, podle BBC jsou ve hře slavná trenérská jména jako Carlo Ancelotti, Frank de Boer a Jürgen Klopp.

Severoirský kouč Rodgers vedl Liverpool od června roku 2012. V sezoně 2013/14 měl na dosah zisk titulu, který ale nakonec získal Manchester City. Před touto sezonou Rodgers přivedl posily za 80 milionů eur (2,9 miliardy korun), ale jeho tým zvítězil jen ve třech z osmi ligových zápasů.

Rodgers je druhým končícím trenérem v Premier League během jednoho dne, několik hodin před ním odstoupil z pozice kouče Sunderlandu Nizozemec Dick Advocaat. 

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články