Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelona poprvé v sezoně padla. A hned to byl debakl 1:4 od Viga

Madrid - Fotbalisté Barcelony prohráli v pátém kole španělské ligy na hřišti Celty Vigo 1:4 a poprvé v sezoně ztratili body. Zaváhání obhájců ligového titulu využil Real Madrid a díky výhře 2:1 na hřišti Bilbaa se posunul na čelo tabulky před svého největšího konkurenta. Barca je momentálně až čtvrtá, před ní jsou ještě Vigo a Atlético Madrid.

Zklamaný Messi přihlíží gólové radosti hráčů Celty Vigo
zdroj: REUTERS autor: Miguel Vidal

Dva góly do sítě Barcelony dal Aspas, na prvních třech brankách vítězného celku se podílel Nolito. Právě osmadvacetiletý útočník otevřel skóre v 26. minutě povedenou střelou o tyč, o čtyři minuty později poslal do úniku Aspase, který přeloboval gólmana Barcelony Ter Stegena a navýšil náskok domácích.
 
Katalánský celek se snažil po přestávce zkorigovat stav, v 56. minutě ale znovu zaúřadoval Aspas, kterému znovu asistoval Nolito. Kromě produktivních útočníků se za Vigo v zápase zaskvěl také několika povedenými zákroky gólman Álvarez, jenž nestačil pouze na Neymarovu střelu z 80. minuty, kterou brazilský útočník snížil na 1:3. Jakékoliv naděje Barcelony ale utnul o tři minuty později střídající Guidetti.

V útoku Atlética řádí Griezmann

Atlético zatím v sezoně ztratilo jen po těsné domácí prohře s Barcelonou a dobrou formu potvrdilo i proti Getafe, které má naopak na kontě pouze tři body. O obě branky se postaral Antoine Griezmann. Francouzský útočník zaznamenal v letošním roce už 19 branek. Pouze Lionel Messi (31) a Cristiano Ronaldo (28) jsou v této bilanci v rámci pěti největších evropských lig lepší.

Radost Antoina Griezmanna
zdroj: AP autor: Francisco Seco

Pokračuje trápení Valencie, která po víkendové bezbrankové remíze s Betisem prohrála na stadionu Espaňolu Barcelona 0:1 a v druhém zápase po sobě nevstřelila gól. Hattrick v utkání s Granadou si připsal útočník Realu Sociedad Imanol Agirretxe, a i díky tomu jeho Real Sociedad zvítězil na půdě soupeře 3:0.

Villarreal nastoupil do zápasu v Málaze v roli favorita, trenér Marcelino ale byl donucen přistoupit k několika změnám v sestavě kvůli zraněním. V desáté minutě navíc musel ze hřiště kvůli zdravotním problémům odejít útočník Adrián. Přesto Villarreal dokázal počtvrté v řadě v lize zvítězit, o čemž rozhodl vlastní gól Tissoneho z 71. minuty.

Špatný vstup do sezony zato prožívá pátý celek minulé sezony španělské ligy a vítěz Evropské ligy Sevilla. Na hřišti Las Palmas prohrála 0:2 a s dvěma body zůstala na dně tabulky. Svého dnešního soupeře Sevilla ještě nikdy v historii nedokázala porazit.

Výsledky 5. kola La Ligy

Atlético Madrid - Getafe 2:0 (4. a 90. Griezmann), Espaňol Barcelona - Valencie 1:0 (18. Álvarez), Granada - Real Sociedad 0:3 (7., 33., 79. Agirretxe), Levante - Eibar 2:2 (52. Morales, 90.+3 Deyverson - 10. a 48. Baston), Vallecano - Sporting Gijón 2:1 (40. Trashorras z pen., 48. Guerra - 49. Jonathan), Celta Vigo - FC Barcelona 4:1 (30. a 56. Aspas, 26. Nolito, 83. Guidetti - 80. Neymar), Athletic Bilbao - Real Madrid 1:2 (67. Sabin - 19. a 70. Benzema), Las Palmas - FC Sevilla 2:0 (30. Mesa, 76. Alcáraz), Málaga - Villarreal 0:1 (71. vlastní Tissone), Betis Sevilla - Deportivo La Coruňa 1:2 (59. Petros - 54. Cartabia, 72. Fajr).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články