Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bayern v Darmstadtu nezaváhal, Dortmund smetl Leverkusen a zůstává první

Berlín - I po pěti utkáních zůstává obhájce titulu Bayern Mnichov stoprocentní, když zvítězil na půdě nováčka Darmstadtu 3:0. Na čele ale o skóre zůstává Borussia Dortmund, která si poradila se silným Leverkusenem a zvítězila také 3:0. Naopak Pavel Kadeřábek s Hoffenheimem nezažívá dobrý start do sezony. Jeho tým v letošním ročníku bundesligy ani na pátý pokus nevyhrál a má na svém kontě jediný bod. V páteční předehrávce Hoffenheim padl 1:3 na hřišti Mohuče.

Radost fotbalistů Dortmundu
zdroj: imago sportfotodienst

Borussii nasměroval za výhrou v 19. minutě Jonas Hofmann, který dostal míč za obranu, prohodil si brankáře a přesně zakončil. Pojistku zařídil v 58. minutě Šindži Kagawa a o poslední gól se postaral čtvrt hodiny před koncem Pierre-Emerick Aubameyang, který skóroval v každém z úvodních pěti kol. Dortmund má 15 bodů a skóre 18:3. Ve fantastické formě je také Henrik Mchitarjan, jenž v jedenácti utkáních v sezoně zaznamenal devět gólů a osm asistencí.

Obhájce titulu Bayern proti Darmstadtu potvrzoval roli favorita od úvodních minut. Ve 20. minutě se poprvé v bundeslize od svého příchodu z Juventusu trefil Arturo Vidal. Darmstadt sice dokázal Neuera v branci několikrát ohrozit, ale branky dávali pouze hosté. Po hodině hry se během dvou minut nejprve trefil Kingley Conan, který hrál první zápas za Bayern v základní sestavě, a Sebastian Rode.

Překvapivě uspěl druhý nováček. Ingolstadt zvítězil zásluhou Hartmannovy penalty z třetí minuty nastavení v Brémách, za které celý zápas odehrál český reprezentant Theo Gebre Selassie. I Vladimír Darida odehrál 90 minut v dresu Herthy, která po dvou brankách Dosta prohrála na půdě Wolfsburgu 0:2.

Slavící fotbalisté Mohuče
zdroj: imago sportfotodienst

Daří se brankáři Jaroslavu Drobnému, který ani ve svém druhém zápase v sezoně neinkasoval. Hamburku pomohl k domácí remíze s Frankfurtem. Na první bod stále čeká Mönchegladbach, třetí tým loňské sezony. Borussia prohrála v rýnském derby s Kolínem 0:1.

Hoffenheimu nebylo nic platné, že šel ve 13. minutě díky trefě Jonathana Schmida do vedení. Domácí obrat řídil Yunus Malli, jenž skóroval v 18., 61. a 68. minutě a prvním bundesligovým hattrickem v kariéře dovedl Mohuč k třetímu vítězství v sezoně.

Schalke, jeden ze soupeřů Sparty v základní skupině Evropské ligy, vyhrálo na hřišti Stuttgartu 1:0. V tabulce se díky tomu posunulo na čtvrté místo. Stuttgart v úvodních čtyřech kolech nezískal ani bod a v domácím duelu vyzkoušel poprvé v sezoně stoperskou dvojici bez Adama Hlouška. VfB měl především v prvním poločase řadu jasných šancí, žádnou ale neproměnil, naopak po změně stran překonal jeho obranu Leroy Sané.

Výsledky 5. kola bundesligy

Mohuč - Hoffenheim 3:1 (18., 61. a 68. Malli - 13. Schmid), Brémy - Ingolstadt 0:1 (90.+3 Hartmann z pen.), Darmstadt - Bayern Mnichov 0:3 (20. Vidal, 62. Coman, 63. Rode), Hamburk - Eintracht Frankfurt 0:0, Kolín nad Rýnem - Mönchengladbach 1:0 (64. Modeste), Wolfsburg - Hertha Berlín 2:0 (76. a 88. z pen. Dost), Stuttgart - Schalke 0:1 (53. Sané), Stuttgart - Schalke 0:1 (53. Sané), Augsburg - Hannover 2:0 (29. Esswein, 32. Verhaegh z pen.), Dortmund - Leverkusen 3:0 (19. Hofmann, 58. Kagawa, 74. Aubameyang z pen.). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články