Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Manchester United vyhrál nad Liverpoolem 3:1, Leicester je druhý v tabulce

Liverpool - Fotbalisté Manchesteru United zvítězili 3:1 nad Liverpoolem a posunuli se na třetí místo tabulky o skóre před Arsenal. Vedení v lize drží hráči Manchesteru City, kteří o výhře 1:0 na hřišti Crystal Palace rozhodli až v poslední minutě. Chelsea prohrála na hřišti Evertonu 1:3, když se o všechny branky Toffees postaral Steven Naismith. Na druhé místo tabulky se po skvělém obratu a vítězství nad Aston Villou vrátil Leicester.

Slavící hráči Evertonu
zdroj: Reuters

José Mourinho sice do základní sestavy Chelsea nasadil dva defenzivní záložníky Matiče a Mikela a posunul Cesca Fábregase více dopředu, jenže na defenzivním výkonu mistrovského týmu to nic nezměnilo. Evertonu se sice už v deváté minutě zranil štítový středopolař Muhamed Bešič, místo něj ale na hřiště přišel Steven Naismith a jeho příchod byl klíčový.

Skotský útočník nejprve skóroval v 17. minutě hlavou po povedeném Gallowayově centru, o chvíli později přidal skotský reprezentant druhou trefu, když se nikým neobsazen zpoza vápna prosadil přízemní střelou. Ještě v prvním poločase střelou z dálky snížil Nemanja Matič, k vyrovnání se ale svěřenci trenéra Mourinha nedostali.

José Mourinho, kouč Chelsea:

"V tuto chvíli je pro každého jednoduché kritizovat mě i hráče, tvrdit, že všechno je špatně. S tím ale absolutně nesouhlasím. Jsem šampion, hráči jsou šampioni. Nehrajeme tak špatně, jak výsledky naznačují. V každém zápase jde ale vše proti nám, stejně jako dnes. Máme převahu, dominujeme, oni vyrazí do protiútoku a dají gól. Neviním z toho hráče ani sebe. Jsou to nejhorší výsledky v mé kariéře, ale nejsem znepokojený."

V závěru naopak pojistil vítězství domácího týmu třetím gólem v utkání Naismith, jehož na kraji vápna hezky vysunul Ross Barkley. Naismith v Premier League zaznamenal celkem osmnáct zásahů, z toho šest do sítě dnešního soupeře. Chelsea tak poprvé od května 2012 prohrála dva ligové zápasy za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech po utkání se Stoke: Věřím, že mé nuly pomohou k sérii vítězství

Arsenal v utkání se Stoke mohl vstřelit mnohem více branek než jen dvě, jeho útočníci ale zahazovali vyložené šance. Gunners se nepodařilo skórovat v uplynulých pěti ze šesti zápasů, a nelichotivou bilanci chtěli prolomit úvodní smrští příležitostí. Tu ale domácí hrající v dobrém tempu nevyužili, branku se jim podařilo vstřelit až v 31. minutě zásluhou Thea Walcotta, jenž si zaběhl za obranu, zpracoval si dlouhý lob od Cazorly a zakončil za jinak skvěle chytajícího Butlanda.

Převahu měl Arsenal po celý zápas, co se týče držení míče i šancí, Stoke se do příležitostí dostávali jen sporadicky. Přesto o vítězství domácích rozhodl až v závěru střídající Giroud, jenž si naběhl na centr ze standardní situace od Cazorly a jednoduchou hlavičkou zavěsil za brankáře Stoke. Petr Čech si připsal čtyři zásahy, žádný z nich ovšem nebyl příliš složitý, a má na svém kontě třetí nulu v řadě. Arsenal se tak v neúplné tabulce posunul na třetí místo.

Anthony Martial slaví třetí gól United
zdroj: Reuters

V prvním poločase duelu Manchester United - Liverpool ani jeden z týmů nevyprodukoval střelu na branku. Chvíli po přestávce ale poslal domácí po Matově přízemním pasu do vedení Blind. I Liverpool se dostal do několika šancí, United ale držel gólman De Gea, který odchytal první utkání v této sezoně. V 70. minutě navíc z penalty nařízené po Gomezově faulu navýšil náskok domácích Herrera.

Šanci pro hosty vykřesal v 84. minutě akrobatickou střelou Benteke, který se prosadil v posledních třech utkáních proti Manchesteru United: dvakrát za Aston Villu, jednou za Liverpool. Dvě minuty nato ale upravila skóre na 3:1 nová akvizice týmu trenéra Van Gaala Martial.

Swansea překvapivě prohrála na půdě Watfordu, jediný gól zápasu vstřelil Ighalo. "Labutě" nevyužily ani 26 minut trvající přesilovku. Souboj nováčků vyšel lépe Norwichi, který doma porazil 3:1 Bournemouth.

Tottenham přetlačil Sunderland

Tottenham zvítězil v Sunderlandu 1:0 a zaznamenal první výhru v sezoně, Sunderland naproti tomu opět nevyhrál a je poslední. Hosté přitom nebyli lepším týmem. Problémy jim dělal především Jermain Defoe, bývalý útočník Spurs, který v prvním poločase trefil tyč a brankáře Llorise donutil k dalším dvěma zákrokům.

Druhý poločas už byl vyrovnanější, Tottenham se do první šance dostal až deset minut před koncem, ale Masona vychytal Pantilimon. Anglický záložník se prvního gólu v Premier League dočkal, po přihrávce Lamely dokázal brankáře Sunderlandu šikovně přehodit. Vyrovnat mohl o dvě minuty později Rodwell, ale jeho střelecký pokus skončil na břevně.

Leicester nadále překvapuje

Výtečnou formu na začátku sezony potvrdil Leicester, který dokázal otočit utkání s Aston Villou. Hosté vedli o dvě branky. V první půli se trefil Jack Grealish, pro kterého to byla první branka v dresu Aston Villy, chvíli po přestávce přidal druhý gól Carlos Gil. I ten se trefil za svůj tým poprvé.

Jenže Leicester v posledních dvaceti minutách dokázal vybojovat tři body. Nejprve se prosadil Ritchie De Laet, v 82. minutě vyrovnal Jamie Vardy a minutu před koncem se ve svém debutu za "Foxes" trefil střídající Nathan Dyer. Leicester je po pěti kolech překvapivě na druhém místě, v nové sezoně navázal na skvělé výkony ze závěru minulého ročníku. Od začátku dubna nezískal v Premier League žádný jiný tým tolik bodů (33).

Výsledky 5. kola anglické fotbalové ligy

Everton - Chelsea 3:1 (17., 22. a 82. Naismith - 36. Matič), Arsenal - Stoke 2:0 (31. Walcott, 85. Giroud), Crystal Palace - Manchester City 0:1 (90. Iheanacho), Norwich - Bournemouth 3:1 (35. Jerome, 52. Hoolahan, 67. Jarvis - 82. Cook), Watford - Swansea 1:0 (59. Ighalo), West Bromwich - Southampton 0:0, Manchester United - Liverpool 3:1 (49. Blind, 70. Herrera z pen., 86. Martial - 84. Benteke), Sunderland - Tottenham 0:1 (82. Mason), West Ham United - Newcastle 2:0 (9. a 48. Payet), Leicester - Aston Villa 3:2 (72. De Laet, 82. Vardy, 89. Dyer - 39. Grealish, 63. Gil).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články