Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Barcelona v domácím Superpoháru utrpěla výprask od Bilbaa

Bilbao - Fotbalisté Barcelony senzačně prohráli v úvodním utkání španělského Superpoháru na hřišti Bilbaa 0:4. Hattrickem za 15 minut se o to zasloužil útočník Aritz Aduriz. Odveta se hraje v pondělí v Barceloně.

Lionel Messi v utkání s Bilbaem
zdroj: AP autor: Alvaro Barrientos

Katalánci přitom v úterý získali Superpohár UEFA a měli v plánu zaútočit na zisk šesti trofejí v jediném kalendářním roce. Jenže při pokusu o pátou začíná jejich plán chátrat.

Bilbao se totiž favorita nezaleklo. Sice tradičně Barcelona držela míč, ale přes obranu domácích se nedostávala do zakončení, a tak mělo Bilbao více střeleckých pokusů. Už ve 13. minutě otevřel skóre obránce San José a po změně stran začal úřadovat Aduriz, který své tři branky vtěsnal mezi 53. a 68. minutu. Naopak v dresu Barcelony se žádná z hvězd v čele s Lionelem Messim neprosadila.

Kouč zaskočeného favorita Luis Enrique neztrácí před odvetou optimismus. "Jestli někdo může otočit tento výsledek, pak je to Barca," prohlásil. "Nechci být arogantní, ale pořád můžeme dojít až na vrchol. Nepodali jsme dobrý výkon, ale ani neměli štěstí," dodal.

Čtyřikrát Barcelona inkasovala i v úterý od Sevilly, ale zároveň pětkrát skórovala a získala evropský Superpohár. V pátek ji potopil Aduriz a dal Kataláncům tři góly jako první po deseti letech. Naposledy slavil proti Barceloně hattrick Diego Forlán v květnu 2005 v dresu Villarrealu.

Kouč Enrique vzal po nejhorší porážce s tímto týmem vinu na sebe. Oproti zápasu se Sevillou udělal několik změn. "Bylo jich poměrně hodně, ale musely přijít, protože v úterý jsme hráli 120 minut," připomněl prodloužení. "Nezbývá nám nic jiného, než to v odvetě napravit."

O tom, že první výsledek ještě nic neznamená, je přesvědčen i hrdina večera Aduriz. "Víme, jak je těžké Barcelonu porazit a dát jí čtyři góly téměř nemožné. Ale nemůžeme si myslet, že nám musí stačit, když bude hrát doma," přiznal.

Bilbao - Barcelona 4:0 (1:0)

Branky: 53., 62. a 68. Aduriz, 13. San José.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články