Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

"Ostrostřelec" Courtois suverénně proměnil penaltu a zařídil Chelsea výhru na PSG

Charlotte (USA) -  Dal si krátký rozběh, zamířil a poslal prudkou ránu přímo do horního růžku branky. Ani zkušení útočníci si většinou neporadí s pokutovým kopem s takovou lehkostí a precizností, jakou předvedl Thibaut Courtois. Belgický brankář tak poté, co dvě penalty chytil, zařídil své Chelsea výhru 2:1 nad Paris St. Germain na přípravném turnaji v USA. V dalším duelu porazil Manchester United Barcelonu.

Courtois nedal svému kolegovi v brance nejmenší šanci
zdroj: ČTK/AP/Bob Leverone

Courtois, který z pozice jedničky Chelsea vystrnadil v minulé sezoně Petra Čecha, přišel do hry na začátku druhé půle místo Begoviče za stavu 0:1 po gólu Ibrahimovice. Sám už gól ze hry nedostal a Moses vyrovnal. Rozhodovaly penalty, v nichž na straně Chelsea zklamal jen Cuadrado, naopak na Courtoise nevyzráli Bahabeck a brazilský stoper Thiago Silva.

V sedmé sérii si vzal míč sám Courtois a nechytatelnou tvrdou střelou do horního rohu branky nedal šanci svému protivníkovi Salvatoremu Sirigovi, kterému se pak šel z kolegiality omluvit.

United si smlsnuli na Barceloně

Vítěznou sérii prodloužili fotbalisté Manchesteru United, kteří přehráli v přípravě na novou sezonu Barcelonu 3:1 a zvítězili tak i ve třetím zápase amerického turné. O góly anglického klubu, který nastoupil bez zraněné posily Bastiana Schweinsteigera, se postarali Wayne Rooney, Jesse Lingard a Adnan Januzaj. V dresu vítězů Ligy mistrů korigoval skóre Rafinha.

Na stadionu týmu amerického fotbalu San Francisco 49ers v Santa Clara otevřel Rooney před 68 416 diváky skóre hlavou už v osmé minutě po rohovém kopu Ashleyho Younga. Druhou branku přidal mladík Lingard v 63. minutě krátce poté, co trenér Louis van Gaal vystřídal podle plánu kompletní základní jedenáctku. Na Rafinhovu trefu z 90. minuty odpověděl v nastavení belgický záložník Januzaj.

Šampioni Ligy mistrů nechali v přípravě odpočívat největší hvězdy Lionela Messiho a Neymara, další hráči ovšem měli proti United problémy s proměňováním šancí. V jasných situacích neuspěli Luis Suárez, Ivan Rakitič ani Sergi Roberto.

Generálku na start anglické ligy, který je čeká 8. srpna proti Tottenhamu, absolvuje Manchester United ve středu v Chicagu s Paris St. Germain. Katalánský velkoklub, který v úterý před rekordní návštěvou 93 226 diváků porazil Los Angeles Galaxy, uzavře americké přípravné turné v úterý proti Chelsea.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články