Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kubě stačil k postupu jediný gól, Trinidad remizoval s Mexikem 4:4

Glendale (USA) - Jediný vstřelený gól v základní skupině zajistil fotbalistům Kuby postup do čtvrtfinále mistrovství Severní a Střední Ameriky. V posledním utkání s Guatemalou rozhodl o vítězství 1:0 Maikel Reyes, který úvodní dva zápasy Zlatého poháru zmeškal kvůli problémům s vízem. Z prvního místa ve skupině C postoupil Trinidad a Tobago, který v dramatickém závěru zápasu s Mexikem vybojoval remízu 4:4.

Alejandro Reyes
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Reyes musel stejně jako pět dalších hráčů a trenér Raúl González čekat na udělení víza pro vstup do USA a na hřiště se dostal až v duelu s Guatemalou. Jeho hlavička ze 73. minuty přinesla Kubě tři body a postup ze třetího místa ve skupinách navzdory skóre 1:8, což je nejhorší bilance v historii Zlatého poháru.

Sestřih utkání Kuba - Guatemala:

Kubánský exodus pokračuje

Kuba řeší nejen sportovní stránku turnaje. Během šampionátu totiž z reprezentace utekli už čtyři hráči. Útočník Keiler García opustil hotel v Chicagu začátkem týdne před úvodním debaklem s Mexikem (0:6). Gólman Arael Argüelles ho následoval o pár dnů později v Arizoně. Poslední dvojice Dario Suarez a Arichel Hernández emigrovala v Charlotte před závěrečným duelem ve skupině.

Mexičané, kteří kontinentální šampionát už šestkrát vyhráli, vyrovnali tři minuty před koncem po trefě Guardada na 3:3 a v poslední minutě je vlastní gól Kenwynea Jonese poslal do vedení, které by znamenalo vítězství ve skupině. V nastavení ale ještě dokázal Yohance Marshall srovnat.

Kuba se v sobotu utká ve čtvrtfinále v Baltimoru s domácím týmem USA. Haiti nastoupí proti Jamajce, v neděli se utká Trinidad s Panamou a Mexiko s Kostarikou.

Zdroj
ČTK, concacaf.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články