Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Brazílie i bez Neymara porazila Venezuelu a vyhrála skupinu

Santiago - I bez potrestané hvězdy Neymara porazili fotbalisté Brazílie na mistrovství Jižní Ameriky na závěr základní skupiny C Venezuelu 2:1 a postoupili z prvního místa do čtvrtfinále. V něm se utkají s Paraguayí, další dvojice tvoří Bolívie - Peru, Argentina - Kolumbie a domácí Chile s Uruguayí.

Radující se Thiago Silva
zdroj: ČTK/AP

Brazilce poslal v nedělním utkání do vedení v 9. minutě Thiago Silva povedeným volejem po Robinhově rohovém kopu. Robinho v sestavě nahradil Neymara, který za své chování po prohře s Kolumbií dostal distanc na čtyři zápasy.

"Neymar by chyběl každému týmu, ale nemůžete se kvůli tomu litovat," řekl brazilský kouč Dunga. Silva po své trefě doběhl k postranní čáře a zamával Neymarovi na tribunu. Na 2:0 zvýšil krátce po přestávce Roberto Firmino po Willianově centru. Venezuele se povedlo už jen snížit v závěru zápasu.

Brazílie se v sobotu pokusí oplatit Paraguayi čtyři roky starou porážku na penalty ve čtvrtfinále minulého ročníku Copy América. "Je to těžký soupeř. Minule došli zaslouženě až do finále," řekl Silva. "Bude to ošidný zápas, takové malé finále. Máme respekt ke každému soupeři, ale nikoho se nebojíme," řekl trenér Dunga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články