Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Konec Blattera? Pro nás velká škoda, myslí si Ivan Hašek

Praha - Ne pro každého je odchod Seppa Blattera z čela FIFA dobrou zprávou. S představiteli českého fotbalu měl totiž dlouhodobě velmi dobré vztahy. Předseda Fotbalové asocicace Miroslav Pelta na něm obdivoval smysl pro spojování náboženství. Někdejší mezinárodní sekretář Rudolf Baťa má zase Blattera zafixovaného jako člověka s vynikajícími komunikačními schopnostmi. A trenér Ivan Hašek dokonce otevřeně přiznává, že na devětasedmdesátiletém funkcionáři se mu líbila hlavně "schopnost si pamatovat".

Baťa poznal Blattera už v roce 1964, když ještě Švýcar působil jako generální sekretář  tamního hokejového svazu. "To byl takovej malej aktivní človíček, kterej se snažil získat lidi, velmi dobře komunikoval, a to mu zřejmě zůstalo," zavzpomínal.

Českou republiku navštívil Blatter během své prezidentské éry několikrát. Naposledy před čtyřmi lety, kdy ještě vedl FAČR Ivan Hašek. "Měl jsem to štěstí, že jsem s ním strávil asi deset večeří dohromady. Obdivoval jsem jeho vitalitu, schopnost si pamatovat, měl velmi velkou inteligenci," uvedl Hašek.

Na Blatterovi mu imponovala i schopnost hovořit několika jazyky. Hašek s politováním konstatoval, že Blatterova rezignace je mínusem zejména pro ČR. "Je to velká škoda, protože to byl příznivec českého fotbalu," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články