Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Nepovedená Benítezova rozlučka. Dramatickou bitvu o Ligu mistrů ovládlo Lazio

Řím - Nervydrásající spareggio o místo v předkole Ligy mistrů zvládlo lépe Lazio. Římský klub potřeboval na stadionu Neapole neprohrát a po prvním poločase vedl již 2:0. Jenže dva góly Higuaína a červená karta pro Parola přiblížily svěřence Rafaela Beníteze blízko třetímu místu. Šanci na účast v Lize mistrů však zahodil Higuaín, když z penalty přestřelil bránu a Lazio ještě na konci utkání přidalo dvě branky a zvítězilo 4:2. Benítez se tak před svým pravděpodobným odchodem do Realu Madrid nerozloučil s Neapolí úspěšně.

Slavící hráči Lazia
zdroj: Reuters autor: Ciro Luca

Lazio otevřelo skóre v Neapoli ve 33. minutě, když Parolovu lehce tečovanou střelu gólman Andújar nedokázal vytěsnit. Ještě do konce poločasu zvýšil Candreva, jenž si, stejně jako Parolo, připsal v této sezoně deset zásahů.

Po přestávce ale svěřenci trenéra Beníteze, pro kterého to byl poslední zápas na lavičce Neapole, zvýšili aktivitu a vyrovnali. Obě branky vstřelil Higuaín, s 18 trefami nejlepší střelec týmu. Chvíli před druhým gólem byl vyloučen hostující záložník Parolo a Lazio hrálo v deseti.

Jenže ani Neapol nedohrála v plném počtu, dvacet minut před koncem obdržel červenou kartu Ghúlam. V 76. minutě mohl po Luličově faulu z pokutového kopu dokonat obrat a zkompletovat hattrick Higuaín, branku však přestřelil. Na druhé straně pět minut před koncem rozhodl o výhře Lazia Onazi, v závěru se prosadil další střídající hráč Klose.

Neapol tak skončila pátá a posunula se před ni posunula Fiorentina, která porazila Chievo 3:0. O pátou výhru "Violy" v řadě se zasloužili Iličič, Bernardeschi a Badelj. Sassuolo potvrdilo formu z posledních zápasů a počtvrté za sebou vyhrálo, FC Janov zdolalo 3:1. Dva góly vstřelil Zaza. Mohl oslavit i hattrick, kdyby ve druhém poločase proměnil penaltu. Jeden zásah si připsal Berardi, jenž v týmu hostuje z Juventusu.

Janov sice skončil na šestém místě, Evropskou ligu si ale nezahraje, neboť UEFA mu neudělila licenci. Do soutěže se probojoval městský rival Sampdoria, která pouze remizovala 2:2 s poslední Parmou, přesto se udržela na sedmé pozici o bod před Interem Milán, jenž porazil Empoli 4:3.

Dvěma góly se na výhře podílel Icardi, který se s 22 zásahy v sezoně podělil o první příčku v tabulce střelců Serie A s veteránem Tonim z Hellasu Verona. AS Řím měl před posledním kolem jisté druhé místo a tím i účast v základní skupině Ligy mistrů, mrzet ho tedy nemusí ani prohra 1:2 s Palermem. Rozdílovou branku dal v nastavení Belotti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články