Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

"Je tady hodně frustrace," říká Messi, který se trápí kvůli penaltám

Barcelona - Hvězdný útočník Barcelony Lionel Messi se trápí kvůli neproměněným penaltám z poslední doby. Argentinský fotbalista v této sezoně zaváhal už při čtyřech pokutových kopech. Domnívá se, že se brankáři začali na něj lépe připravovat.

Lionel Messi
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

Messi v aktuálním ročníku nedal gól z pokutového kopu ve španělské lize proti Levante, ve čtvrtfinále domácího poháru s Atléticem Madrid, v osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City a za Argentinu v přípravě s Brazílií.

"Je tady hodně frustrace, že jsem neproměnil mnoho penalt za Barcelonu i za Argentinu," řekl sedmadvacetiletý kanonýr. "Jsem určený penaltový exekutor, ale když vás brankáři studují, znají lépe vaše myšlenky. Je pravda, že dobře kopnutá penalta se velmi špatně chytá, ale jejich zahrávání je teď pro mě složitější," konstatoval Messi.

Selhání mrzí kapitána argentinské reprezentace o to víc, že často šlo o důležité momenty zápasů. Například v únorovém úvodním osmifinále LM na hřišti Manchesteru City Messi kopal penaltu v nastavení za stavu 2:1 pro Barcelonu, jenže nepřekonal Joea Harta.

"Tyhle věci se ve fotbale stávají, ale je pravda, že jsem udělal špatná rozhodnutí. Například proti City by nám gól dal velice důležitou výhodu," řekl Messi. "Ale je dobře, že každé tři dny hrajeme jiný zápas, protože pak nemůžete dokola litovat toho, co se stalo," dodal rodák z Rosaria.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články