Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea udolala Hull i po chybě Courtoise, United vykradli Liverpool

Londýn  Chelsea se sice bleskově na hřišti Hullu dostala do vedení 2:0, do poločasu však domácí Tigers srovnali i díky obrovské hrubce brankáře Courtoise. Gól Loica Remyho z druhé půle však nakonec znamenal výhru pro Chelsea, která si tak udržela šestibodový náskok na čele před Manchesterem City, anglický mistr přitom rovněž zvítězil, a to 3:0 v domácím prostředí proti West Bromwichi. Vítězství si připsal i městský rival Manchester United, který zdolal Liverpool 2:1, o dva góly se postaral Juan Mata. Domácí záložník Gerrard byl vyloučen po necelé minutě na hřišti.

Juan Mata (v popředí) slaví se svými spoluhráči z Manchesteru United vstřelenou branku
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Byrne

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney nastoupil k 400. utkání v anglické Premier League a už ve 14. minutě se mohl radovat z vedení svého týmu. Herrera poslal povedenou přihrávku do běhu Matovi a španělský záložník nezaváhal. V 35. minutě mohli domácí vyrovnat, Sturridge předložil míč v pokutovém území Lallanovi, ten však minul.

Do druhého poločasu nastoupil za Lallanu Gerrard, neodehrál však ani minutu a dostal červenou kartu za faul na Herreru ve středu hřiště. Zkratu Gerrard litoval. "Rozhodnutí sudího bylo správné. Zklamal jsem spoluhráče, trenéra a zejména fanoušky. Beru na sebe zodpovědnost za dnešní výsledek," uvedl.

Přesilovku využili "Rudí ďáblové" v 59. minutě. Střídající Di María poslal vzdušný pas do vápna Matovi a ten akrobatickým způsobem vstřelil sedmý gól v sezoně. I v deseti se Liverpool dostal alespoň ke zkorigování stavu a Sturridge prokázal, že se mu proti United daří. Ve čtyřech vzájemných zápasech v lize, k nimž nastoupil, vstřelil tři branky.

Ve čtvrté minutě nastavení mohl jubilant Rooney skórovat z penalty, jeho pokus však gólman Mignolet zneškodnil. Liverpool přesto nedosáhl poprvé po třinácti ligových zápasech na body.

Chelsea se povedl vstup do utkání na hřišti Hullu a po devíti minutách vedla už 2:0 zásluhou Hazarda a Costy, který si připsal 20. soutěžní branku v dresu "Blues". O dvoubrankový náskok hosté ale rychle přišli. Ve 26. minutě snížil po Robertsonově přízemní přihrávce do šestnáctky Elmohamady, o 74 sekund později vyrovnal po chybě gólmana Courtoise Hernández.

V polovině druhého poločasu belgický brankář hosty podržel, když zneškodnil hned tři šance. O výhře vedoucího celku tabulky rozhodl střídající Rémy, jenž se prosadil po dvou minutách na hřišti.

Wilfried Bony
zdroj: imago sportfotodienst

Wilfried Bony byl hlavní postavou zápasu proti West Bromwichi. Vše začal hned ve druhé minutě, kdy ho v samostatném úniku fauloval Dawson. Rozhodčí Neil Swarbick si však obránce popletl se spoluhráčem McAuleym a červenou kartu udělil špatnému hráči.

Manchester City měl od té doby jasnou převahu a ve 27. minutě ji potvrdil právě bývalý sparťanský útočník pohotovou dorážkou sražené střely Kompanyho. Ještě do poločasu přidal druhý gól domácího týmu Fernando.

I druhý poločas byl jasně v režii Citizens, míč drželi téměř osmdesát procent času celého utkání a celkem si připsali 43 střel. Hosty od dalších inkasovaných gólů dlouho držely zákroky brankáře Myhilla a také porce štěstí, protože aktivní Bony a také Agüero trefili brankovou konstrukci. Na druhé straně mířil do břevna Berahino. Konečnou podobu výsledku dal David Silva, který chytře tečoval střelu Jovetiče.

O výhru Arsenalu se na půdě Newcastlu postaral dvěma góly kanonýr Olivier Giroud. Francouzský útočník zaznamenal obě trefy v první půli, nejprve po centru z přímého kopu, poté z rohu. Kanonýři se ze standardních situací v této sezoně trefili již sedmnáctkrát, nejvíce ze všech týmů Premier League. Po přestávce byl sice Newcastle lepším týmem, ale zásluhou Sissoka se mu podařilo jen snížit a Arsenal díky dobrému výkonu brankáře Ospiny vedení udržel. Český reprezentant Tomáš Rosický vracející se po nemoci odehrál závěrečných dvacet minut.

Naději na umístění v první čtyřce si nadále drží Tottenham a Southampton. Kohouti přestříleli v divokém zápase poslední Leicester 4:3. Hattrickem londýnskému týmu pomohl kanonýr Harry Kane, který se díky tomu dostal na čelo tabulky střelců s devatenácti góly. Oslavil tak premiérovou pozvánku do anglické reprezentace. Southampton porazil Burnley, které podobně jako Leicester zůstává v sestupovém pásmu. To tak stále okupují všichni tři nováčci letošní sezony Premier League. Everton uspěl na trávníku Queens Park Rangers a po výhře 2:1 se posunul na 13. místo. Předposlední QPR prohrálo posledních pět zápasů. 

Výsledky 30. kola Premier League

Manchester City - West Bromwich 3:0 (27. Bony, 40. Fernando, 77. Silva), Aston Villa - Swansea 0:1 (87. Gomis), Newcastle - Arsenal 1:2 (48. Sissoko - 24. a 28. Giroud), Southampton - Burnley 2:0 (37. Long, 58. vlastní Shackell), Stoke - Crystal Palace 1:2 (14. Diouf - 41. Murray, 45.+2 Zaha), Tottenham - Leicester 4:3 (6., 13. a 64. z pen. Kane, 85. vlastní Schlupp - 38. Vardy, 49. Morgan, 90. Nugent), West Ham United - Sunderland 1:0 (88. Sakho), Liverpool - Manchester United 1:2 (69. Sturridge - 14. a 59. Mata),

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články