Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Žádné vánoční finále. Blatter chce ukončit MS v Kataru dříve

Belfast - Finále mistrovství světa v roce 2022 v Kataru, které může být kvůli velkým vedrům přesunuto z léta na listopad a prosinec, by se mělo hrát nejpozději 18. prosince. Prohlásil to prezident světové fotbalové federace FIFA Sepp Blatter.

"Třiadvacátého se finále určitě hrát nebude, jsem proti tomu. Musíme skončit osmnáctého," řekl Blatter.

Změnu termínu kontroverzního šampionátu, jehož volbu provázela obvinění z korupce, navrhla výkonnému výboru speciální pracovní skupina FIFA. Podle ní by měl turnaj zkrácený o několik dnů odstartovat 26. listopadu a skončit finálovým duelem 23. prosince.

Přesun turnaje z tradičního června i předvánoční termíny však popudily zejména evropské kluby a soutěže, kterým změna značně naruší termínovou listinu. "Hodně lidí si teď sice na FIFA a mistrovství světa v Kataru stěžuje, ale pořád máme sedm let, abychom se na to připravili," přidal Blatter. "A hlavně na všech stranách vidím vůli k řešení, takže bych se nebál, že nenajdeme společnou řeč," prohlásil osmasedmdesátiletý funkcionář.

Kromě vánočního finále Blatter nesouhlasí ani s finančním odškodněním klubů a soutěží, které kvůli šampionátu v netradičním termínu čeká přestávka. "Nemyslím, že kompenzace je na místě. Ale jsem přesvědčen, že i v tomto bodě najdeme nejlepší možné řešení," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Co by přineslo křížení termínu MS 2022 s předvánočním časem?
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články