Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Čech vynuloval Everton. Předvedl superzákrok, chválil ho Mourinho

Londýn – Na úkor týmové jedničky Thibaulta Courtoise se objevil mezi třemi tyčemi v utkání proti Evertonu a skvělým výkonem zajistil své Chelsea těsné vítězství 1:0. Petr Čech se po třech zápasech znovu postavil do branky londýnského celku a zářil. V klíčovém okamžiku duelu lapil gólovou střelu Romela Lukakua, když podle trenéra Chelsea Josého Mourinha předvedl "superzákrok". 

Petr Čech
zdroj: ČTK/ZUMA

Reprezentační gólman svedl s bývalým spoluhráčem z Chelsea Lukakuem dva vypjaté souboje, oba ale vyhrál. Belgický útočník se nejprve dral do vápna, ale jeho střelu k tyči Čech vykopl pomocí rozštěpu, rychlou reakci nohou předvedl i v druhé situaci.

Před branku mířil přízemní centr na nepokrytého Lukakua, který už se viděl slavit vstřelený gól, jenže Čech se stihl rychle přemístit a reflexivně nohou míč vykopl mimo tři tyče. Uchránil tak bezbrankový stav a umožnil, aby minutu před koncem mohl Willian rozhodnout o výhře 1:0 pro Chelsea.

"Dotkl se míče v podstatě dvakrát. Jednou z toho byl dobrý zákrok a podruhé superzákrok," chválil Čecha Mourinho. "Z každého tréninku z něj cítím skvělou formu, proto jsem věděl, že proti Evertonu bude on tou správnou volbou," vysvětlil Mourinho, proč nechal odpočívat obvyklou jedničku Thibauta Courtoise. Čecha vyzdvihl i trenér Evertonu Roberto Martinez. "Reflexy Petra Čecha byly rozdílovým faktorem zápasu," prohlásil.

Vydařený zákrok potěšil rovněž Čecha, jelikož měl po delší době možnost stát se klíčovou postavou utkání. "Viděl jsem, že jde centr na volného hráče. Proto jsem se snažil být v tom prostoru nejrychleji, jak to půjde, a zneškodnit střelu. Že to vyšlo zrovna takhle ideálně, z toho dělá skvělý zákrok," popisoval Čech v televizním rozhovoru. "Samozřejmě mě to těší, protože to byl zápas o prvním gólu, takže nám ten zákrok pomohl vyhrát," dodal.

Ocenil však i svého gólmanského kolegu v brance Evertonu. "Také Tim Howard měl velmi dobrý zápas a svými zákroky nám to ztížil," připustil. Chelsea však nakonec vydřela tři body a drží sedmibodový náskok v čele tabulky před Manchesterem City. "Jsme rádi za další tři body, ale ještě zbývá hodně zápasů, takže nemůžeme náskok přeceňovat a musíme být připraveni na každé utkání," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články