Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Atlético i Málaga musely otáčet, Suárez skóroval za Barcelonu

Madrid – Fotbalisté Barcelony deklasovali v 16. kole španělské ligy 5:0 Córdobu a přiblížili se na rozdíl bodu vedoucímu Realu Madrid, jenž má vzhledem k účasti na mistrovství světa klubů zápas k dobru. Svůj první ligový gól v dresu katalánského velkoklubu vstřelila letní posila Luis Suárez. Atlético Madrid otočilo duel s Bilbaem a vítězstvím 4:1 si pojistili třetí místo v tabulce. Podobný vývoj mělo i utkání na hřišti Elche, kde po obratu zvítězila Málaga 2:1 a udržela se v těsném boji o pohárové příčky.

Uruguayský kanonýr Suárez ukončil čekání na premiérový gól v Primera División v 53. minutě. Suárez se trefil v osmém ligovém duelu po vypršení čtyřměsíčního distance za kousnutí Giorgia Chielliniho na mistrovství světa. Dvě branky už bývalý útočník Liverpoolu zaznamenal v Lize mistrů.

Suárez zvýšil na 2:0 po zpětné přihrávce Pedra, jenž už v 2. minutě otevřel skóre. Vítězství Barcelony poté zpečetili v 80. minutě Gerard Piqué a v úplném závěru Lionel Messi, který dal 14. a 15. ligový gól v sezoně. Argentinec si tak pojistil druhé místo v tabulce střelců za suverénním Cristianem Ronaldem z Realu (25).

Skvělý druhý poločas Atlétika

Atlético inkasovalo v Bilbau v 17. minutě, kdy se trefil po standardní situaci Mikel Rico. Hned z první akce po změně stran ale vyrovnal útočník Antoine Griezmann a už v 53. minutě měl navrch úřadující šampion, když faul na Tiaga Mendese potrestal z penalty Raúl García.

Třetí gól madridského celku dal opět Griezmann a devět minut před koncem pak uzavřel hattrick. Francouzský reprezentant, který na gól v dresu Atlétika v lize čekal přes tři měsíce, tak zažil jednoznačně nejlepší zápas od letního příchodu ze San Sebastianu.

Málaga se drží ve hře o poháry

Málaga prohrávala na hřišti posledního celku La ligy po hlavičce Davida Lombána z nastavení první půle, po změně stran však skóre zvrátila. V 49. minutě srovnal Ignacio Camacho a třináct minut před koncem přidal druhý zásah favorita z hranice pokutového území Luis Alberto.

Villarrealu pomohl k vítězství 3:0 nad La Coruňou především Luciano Vietto. Argentinský útočník vstřelil dvě branky po podobných přihrávkách Denise Černyševa a Víctora Ruize, první gól "Žluté ponorky" zařídil Jonathan Dos Santos. Villarreal vyhrál popáté za sebou a v tabulce je pátý.

Výsledky 16. kola španělské fotbalové ligy:

Vigo - Almería 0:1 (17. Hemed), FC Barcelona - Córdoba 5:0 (82. a 90.+1 Messi, 2. Pedro, 53. Suárez, 80. Piqué), Levante - San Sebastian 1:1 (90. Ivanschitz z pen. - 48. Canales), Eibar - Valencie 0:1 (32. Alcácer), Vallecano - Espaňol Barcelona 1:3 (45. Baptistao - 9. a 90.+5 García, 76. Lucas), Villarreal - La Coruňa 3:0 (68. a 73. Vietto, 10. Dos Santos), Granada - Getafe 1:1 (40. Cordóba - 78. Velázquez), Elche - Málaga 1:2 (45.+1 Lombán - 49. Camacho, 77. Alberto), Bilbao - Atlético Madrid 1:4 (17. Rico - 46., 73. a 81. Griezmann, 53. Raúl García z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články