Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ruský fotbalový svaz přiznal, že neví, kde vzít peníze na Capellův plat

Moskva – Nedávno si trenér ruské fotbalové reprezentace Fabio Capello stěžoval, že mu tamní svaz (RFS) dluží výplatu a naznačil, že mu už s ruským fotbalem dochází trpělivost. Nyní trenérova slova potvrdil člen výkonného výboru RFS Sergej Stěpašin a navíc přiznal, že zástupci ruského svazu, když s Capellem podepisovali smlouvu, nemysleli na to, kde vezmou prostředky na astronomickou gáži italského kouče.

Fabio Capello
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

"Je fakt, že Ruský fotbalový svaz prostě nemá dost peněz, aby vyplatil Capellovi gáži," řekl Stěpašin agentuře Interfax. "Není to nic, na co bychom měli být hrdí, že nejsme schopni zaplatit hlavnímu trenérovi Ruska to, co mu dlužíme. Když jsme s ním podepisovali smlouvu, měli jsme myslet na to, z čeho jeho výplatu zaplatíme. Teď tyto finanční zdroje musíme nalézt," dodal.

Osmašedesátiletý Capello letos v lednu podepsal smlouvu do mistrovství světa v Rusku 2018. Ročně by si měl vydělat devět milionů eur, nicméně od června žádné peníze od svazu neviděl. Začátkem listopadu zkušený Ital prohlásil, že už mu dochází trpělivost.

Bývalý kouč Realu Madrid, Juventusu, AC Milán či anglické reprezentace trénuje Rusko od roku 2012. Dovedl ho poprvé po 12 letech na mistrovství světa, v Brazílii však jeho svěřenci vypadli už v základní skupině. V kvalifikaci o mistrovství Evropy jsou Capellovi svěřenci ve své skupině druzí s pěti body ze tří zápasů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články