Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Manchester United znovu klopýtl, pohromu s West Bromwichem odvracel Blind

Londýn – Fotbalisté Manchesteru United uhráli na hřišti West Bromwiche jen remízu 2:2 a v tabulce klesli po 8. kole na šesté místo. Od první porážky na hřišti Hawthorns v historii Premier League zachránil svěřence trenéra Louise van Gaala až gól Daleyho Blinda tři minuty před koncem normální hrací doby.

Fotbalisté Manchesteru United
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Mike Egerton

Manchester United tak prodloužil svou sérii venkovních zápasů bez vítězství na šest. To je nejhorší bilance slavného klubu za posledních 18 let. Domácí dostal do vedení už v 8. minutě Stephane Sessegnon. Manchester vyrovnal až po přestávce, kdy se poprvé v dresu United trefil střídající Marouane Fellaini. Saido Berahino v 65. minutě znovu rozjásal domácí fanoušky, přesná trefa nizozemského reprezentanta ale v závěru zachránila hostům alespoň bod.

Liverpool vyhrál po hektickém závěru

Hektický závěr měl duel Queens Park Rangers s Liverpoolem, kdy padly čtyři branky v rozmezí osmi minut. Domácí si v zápase vstřelili dva vlastní góly.

Liverpool nevstoupil do sezony ideálně a ani tentokrát nezačal přesvědčivě. Nejblíže gólu v první půli byl domácí záložník Fer, dvakrát ale trefil pouze brankovou konstrukci. I po přestávce byl zpočátku aktivnější londýnský celek, přesto se do vedení dostali hosté.

V 67. minutě rychle rozehráli standardní situaci, Johnson po zemi přihrál do vápna a míč nešťastně za záda vlastního gólmana McCarthyho poslal Dunne. Pětatřicetiletý obránce si vstřelil už desátou vlastní branku v anglické lize a v této statistice vede.

Steven Gerrard v utkání proti QPR
zdroj: ČTK/AP autor: Tim Ireland

V závěru utkání gradovalo, během osmi minut viděli diváci na Loftus Road čtyři branky. V 87. minutě vyrovnal střídající Vargas, o tři minuty později ale Liverpoolu vrátil vedení premiérovým zásahem v sezoně Brazilec Coutinho. Vargas byl při chuti a ve druhé minutě nastavení znovu přiblížil domácí tým k bodovému zisku, Caulker však po Sterlingově pasu do šestnáctky vlastním gólem rozhodl o třetí prohře QPR v řadě.

"Ukázali jsme ohromný charakter a byli jsme o něco lepší ve druhém poločase, QPR si ale rozhodně nezasloužili prohrát. Měli jsme velké štěstí," oddychl si kouč Liverpoolu Brendan Rodgers. Jeho protějšek Harry Redknapp i přes prohru své svěřence pochválil. "Tým předvedl nejlepší výkon od té doby, co jej trénuji. Hráli jsme fantasticky. Byli jsme úspěšní v 90 procentech soubojů, na konci jsme však byli naivní, a proto jsme prohráli."

Bonyho gól body nepřinesl

Swansea se po slibném začátku sezony, kdy byla ve třech zápasech stoprocentní, nepodařilo už v pátém utkání v řadě vyhrát. Na půdě Stoke sice od 34. minuty vedla po proměněné penaltě bývalého hráče pražské Sparty Bonyho Wilfrieda, ještě před koncem první půle však srovnal také z pokutového kopu Adam. Domácí v druhém dějství dokonali obrat. V 76. minutě rozhodl premiérovým gólem v této sezoně střídající Walters, jenž hlavou proměnil Assaidiho centr.

Agüero nasázel čtyři góly Tottenhamu

Překonaný rekord, čtyři branky od jednoho střelce, čtyři odpískané penalty, dvě z nich neproměněné, 39 střel. Bláznivý zápas mezi Manchesterem City a Tottenhamem na Etihad Stadium díky kanonádě Sergia Agüera opanovali domácí. V tabulce se však nepřiblížili Chelsea, poněvadž Blues si poradili venku s Crystal Palace 2:1. Naopak Arsenal pouze remizoval doma s Hullem 2:2, bod zachraňoval v nastavení Welbeck.

Tottenham v posledním ročníku utrpěl s City debakly 1:5 a 0:6 a ani naposledy nezačal dobře. Už ve 13. minutě otevřel skóre skrytou dělovkou Agüero. Za dvě minuty však využil chybu v rozehrávce Christian Eriksen a srovnal.

Slavící Sergio Agüero
zdroj: EMPICS autor: Lynne Cameron

Jenže zanedlouho domácí opět vedli, když Agüero po sporném faulu na Franka Lamparda proměnil penaltu. Argentinec se tak stal nejlepším střelcem Manchesteru City v dvaadvacetileté historii Premier League. Naopak Frank Lampard o chvíli později utrpěl velmi vážně vyhlížející zranění kolene.

Po půlhodině hry mohl Agüero uzavřít hattrick, ale jeho pokus z dalšího pokutového kopu vystihl brankář Hugo Lloris. Stejně dopadl na druhé straně v 62. minutě s pokusem z penalty Roberto Soldado, zato Agüero si spravil chuť.

Hattrick uzavřel z pokutového kopu po faulu Federica Fazia, který kvůli vyloučení nedohrál svůj první zápas v anglické lize. Agüero se brzy prosadil znovu ze hry a s devíti góly se dělí o vedení v tabulce střelců s Diegem Costou z Chelsea.

Chelsea s brankářem Petrem Čechem na lavičce šla do vedení už v šesté minutě po trefě Oscara z přímého kopu. Nezbrzdila ji ani červená karta pro Césara Azpilicuetu, protože vzápětí byl vyloučen i obránce soupeře Damien Delaney. Výhru potvrdil svým prvním gólem v barvách "Blues" Cesc Fábregas, gólmana Thibauta Courtoise připravil o čisté konto v nastavení Fraizer Campbell.

Jen z lavičky sledoval zaváhání Arsenalu reprezentační záložník Tomáš Rosický. "Kanonýři" sice brzy po brance Alexise Sáncheze vedli, ale poté nechali Hull duel dvěma brankami otočit. Až v nastavení zařídil londýnskému týmu alespoň bod za remízu 2:2 Danny Welbeck.

Výbornou formu potvrdil svým historicky nejvyšším vítězstvím v Premier League Southampton. Fotbalisty Sunderlandu na svém stadionu rozstřílel 8:0 a drží třetí příčku v tabulce s jednobodovým mankem na druhý Manchester City. Čtvrtý je West Ham po dnešní výhře 3:1 nad Burnley.

8. kolo Premier League

Manchester City - Tottenham 4:1 (13., 20. z pen., 68. z pen. a 76. Agüero - 15. Eriksen), Arsenal - Hull 2:2 (13. Sánchez, 90.+1 Welbeck - 17. Diame, 46. Hernández), Burnley - West Ham United 1:3 (60. Boyd - 49. Sakho, 54. Valencia, 71. Cole), Crystal Palace - Chelsea 1:2 (90. Campbell - 6. Oscar, 51. Fábregas), Everton - Aston Villa 3:0 (18. Jagielka, 48. Lukaku, 76. Coleman), Southampton - Sunderland 8:0 (18. a 69. Pellé, 12. vlastní Vergnini, 37. Cork, 63. vlastní Bridcutt, 78. Tadič, 80. Wanyama, 86. Mane), QPR - Liverpool 2:3 (87. a 90.+2 Vargas - 67. vlastní Dunne, 90. Coutinho, 90.+5 vlastní Caulker), West Bromwich - Manchester United 2:2 (8. Sessegnon, 65. Berahino - 48. Fellaini, 87. Blind).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články