Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Barcelona může přijít o místo ve španělské lize

Barcelona - V případě, že by se Katalánsko odtrhlo od Španělska, mohla by FC Barcelona, stejně jako všechny katalánské kluby, přijít o účast ve španělském ligovém systému. V oblasti se má na začátku listopadu konat protiústavní referendum o nezávislosti. 

Šéf španělských profesionálních soutěží Javier Tebas proto varoval před možným koncem katalánských klubů ve španělském ligovém systému. "Pokud by se Katalánsko stalo nezávislým, podle sportovních zákonů by Barceloně nebylo dovoleno hrát," řekl Tebas.

Podle něj by se musely tyto zákony změnit, o čemž by rozhodoval parlament. "Samozřejmě, že pokud by k tomu došlo, ohromným způsobem by to uškodilo španělskému fotbalu. Nedokážu si představit Katalánsko bez Španělska, stejně jako La Ligu bez Barcy," doplnil.

Souboje Barcelony s Realem Madrid jsou ozdobou nejen španělské ligy, ale vrcholem pro celý světový fotbal. Referendum o nezávislosti Katalánska bylo vyhlášeno na 9. listopadu. Španělský ústavní soud však jeho uspořádání prozatím pozastavil.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články