Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Juventus vyhrál ve šlágru kola nad AC Milán, vedení drží AS Řím

Milán Fotbalisté AS Řím zdolali na domácím hřišti Cagliari 2:0 a v čele tabulky Serie A předstihli o skóre mistrovský Juventus Turín. Ten zvítězil ve šlágru třetího kola na hřišti AC Milán 1:0. Rozhodující branku vstřelil v 71. minutě Carlos Tévez. Duel byl speciální pro kouče Juventusu Massimiliana Allegriho, jenž do letošního ledna trénoval právě AC Milán a v sezoně 2010/2011 s ním získal ligový titul. Neapol, soupeř Sparty v základní skupině Evropské ligy, podlehla na hřišti Udine 0:1 a v neúplné tabulce jí patří 15. místo.

Slavící hráči Juventusu
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

AS Řím šel za výhrou od začátku

Domácí o vítězství rozhodli během tří minut prvního poločasu, když premiérové trefy v ročníku zaznamenali Mattea Destro a Alessandro Florenzi. Destro otevřel skóre po deseti minutách hry, když poslal do sítě přízemní centr, který mu předložil právě Florenzi. Ten pak o chvíli později sám prostřelil z šestnáctky gólmana Alessia Cragna. Cagliari prohrálo podruhé za sebou a na první vítězství v sezoně dál čeká.

Domácí utkání zvládli i přesto, že jejich tým trápí rozsáhlá marodka a před utkáním nemohli počítat se sedmi hráči. K již zraněné pětici fotbalistů po utkání Ligy mistrů s CSKA přibyli ještě Juan Manuel Iturbe se svalovými problémy a Davide Astori, jenž laboruje s kolenem.

Juventus udeřil ve druhém poločase

Na větší šance si fanoušci na San Siru museli počkat až do druhé části první půle. K nebezpečné hlavičce se dostal po Muntariho centru domácí Honda, Buffon byl ale připraven. Na druhé straně Abbiati, který v brance nahradil zraněného Diega Lópeze, musel zasahovat proti střelám Llorenteho a Pereyry, Marchisiův přízemní pokus skončil na tyči.

V 71. minutě otevřel skóre střelec dvou branek z úterního utkání Ligy mistrů proti Malmö (2:0) Carlos Tévez, kterého povedeným pasem do šance poslal Pogba. V 76. minutě vystřídal Poliho útočník Fernando Torres a nastoupil tak ke svému prvnímu utkání v dresu AC Milán. K vyrovnání ale nepomohl, "Rossoneri" poprvé v sezoně ztratili body. Juventus zůstává stoprocentní.

Neapol se trápí

Neapoli se na rozdíl od Evropské ligy v domácí soutěži příliš nedaří. Tým trenéra Rafaela Beníteze vyšel podruhé za sebou bodově i střelecky naprázdno, tentokrát neuspěl na hřišti Udine. O jedinou branku zápasu se postaral dvacet minut před koncem Brazilec Danilo, jenž zakončením na zadní tyči posunul svůj tým na čtvrté místo tabulky.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:

Cesena - Empoli 2:2 (30. Marilungo, 32. Defrel - 55. Tavano z pen., 72. Rugani), AC Milán - Juventus Turín 0:1 (71. Tévez), Chievo - Parma 2:3 (4. Izco, 82. Paloschi - 65. a 77. Cassano, 75. Coda), AS Řím - Cagliari 2:0 (10. Destro, 13. Florenzi), FC Janov - Lazio Řím 1:0 (87. Pinilla), Sassuolo - Sampdoria Janov 0:0, Bergamo - Fiorentina 0:1 (58. Kurtič), Udine - Neapol 1:0 (71. Danilo), FC Turín - Hellas Verona 0:1 (66. Ionita), Palermo - Inter Milán 1:1 (3. Vázquez - 42. Kovačič).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články