Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Manchester United koupil Di Maríu a překonal britský rekord

Manchester - Argentinský záložník Ángel Di María už je oficiálně fotbalistou Manchesteru United, který ho z Realu Madrid koupil za 59,7 milionu liber (asi 2,1 miliardy korun), což je nový britský rekord. Zároveň se Di María stal pátým nejdražším hráčem historie. Na Old Traffordu podepsal pětiletou smlouvu.

Šestadvacetiletý krajní záložník překonal dosavadní rekordní odstupné 50 milionů liber, které v roce 2011 Chelsea zaplatila Liverpoolu za španělského útočníka Fernanda Torrese. "Jsem ohromně šťastný, že přicházím do Manchesteru United. Moc jsem si to ve Španělsku užil a zajímalo se o mě hodně klubů, ale United byl jediný klub, kvůli němuž bych opustil Real Madrid," řekl Di María.

Za madridský celek hrál pět sezon a získal s ním ligový titul, triumf v Lize mistrů i Superpoháru a dvakrát Španělský pohár. Real ho koupil z Benfiky Lisabon za 36 milionů liber, takže na něm výrazně vydělá.

Manchester United po minulé nepovedené sezoně mohutně investuje do posil, které bude mít k dispozici nový kouč Louis van Gaal. Už dříve utratil celkem 72 milionů liber za Lukea Shawa, Španěla Andera Herreru a jiného Argentince Marcose Roja. Nejdražší posilou klubu byl dosud Španěl Juan Mata, jehož "Red Devils" koupili letos v lednu z Chelsea za 37,1 milionu liber.

"Ángel je špičkový záložník, ale nejvíc ze všeho je to týmový hráč. Není pochyb o jeho obrovském talentu," ocenil novou akvizici Van Gaal. "Je to ohromně rychlý a ostrý levák, z kterého mají strach i ty nejlepší obrany. Je radost dívat se na to, jak umí přecházet přes protihráče," dodal nizozemský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články