Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ukrajinská liga odstartuje se 14 týmy. Kluby z Krymu jsou vyřazeny

Kyjev - Nový ročník ukrajinské fotbalové ligy začne bez celků z Krymu. Soutěž byla dosud šestnáctičlenná, po čtvrtečním zasedání svazu z ní však byly definitivně vyřazeny kluby PFC Sevastopol a Tavrija Simferopol z poloostrova Krym, který anektovalo Rusko. Krymské kluby tak možná příští sezonu nenastoupí do žádné ligové soutěže.

Fanoušci Šachtaru Doněck
zdroj: AP autor: Andrey Lukatsky

Sevastopol i Simferopol pravděpodobně čeká soutěžní pauza. Oba kluby již v červnu přišly o šanci, že by nadcházející sezonu mohly zahájit v ruských soutěžích, Ruský fotbalový svaz totiž odložil hlasování o jejich přijetí.

Kluby z východní části země, kde ukrajinské jednotky bojují proti proruským separatistům, zatím nesmějí hrát ligové zápasy na svých stadionech. To se týká rovněž obhájce titulu Šachtaru Doněck, který se bude muset stěhovat i na domácí utkání Ligy mistrů.

UEFA Šachtaru kvůli bezpečnosti doporučila pouze Lvov nebo metropoli Kyjev. Podle ukrajinských médií by však doněcký klub mohl hrát domácí zápasy LM i v zahraničí, spekuluje se například o Bukurešti. Stěhování kvůli duelům Evropské ligy čeká také hráče Metalistu Charkov a Luhansku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články