Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dušan Galis kvůli Strakovi opouští Slovan

Bratislava - Dušan Galis se kvůli překvapivému angažování Františka Straky do funkce trenéra Slovanu Bratislava rozhodl v klubu skončit. Slovenská fotbalová legenda ve Slovanu plnila roli poradce s rozšířenými kompetencemi, spolupráci s českým koučem si však nedokáže představit.

Dušan Galis
zdroj: ČTK autor: Samuel Kubáni

"Neměl jsem ani náznak informací, že se bude měnit realizační tým. O to víc mě překvapilo, když se na Pasienkách objevil František Straka," řekl Galis v rozhovoru pro deník Šport.

Podle Galise realizační tým v čele s Jozefem Valovičem odvedl v uplynulé mistrovské sezoně dobrou práci a zasloužil si v nezměněné sestavě pokračovat. "Vnitřně to považuji za nekorektní, jsem zklamaný, že je to úplně jinak," dodal mistr Evropy z roku 1976.

Galis prý byl připraven pokračovat v načaté práci, měl už představu o letních posilách. "Poté, co bylo oznámeno, že mužstvo převezme Straka, jsem řekl, že ve Slovanu končím," konstatoval bývalý trenér slovenské reprezentace. Sám v minulosti jako kouč získal se Slovanem československý titul a třikrát vyhrál slovenskou ligu.

Straka se přitom na spolupráci s Galisem těšil. "Je to obrovská osobnost. Dušan bude poradce. Určitě budu kontakt s ním vyhledávat, protože je to člověk s velkým charismatem, slovanista. Myslím si, že spolupráce s ním bude dobrá," řekl český trenér ve středu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články