Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Manchester City rozstřílel Aston Villu a směřuje za titulem

Manchester – Rázně vykročili fotbalisté Manchesteru City vstříc mistrovskému titulu. Svěřenci Manuela Pellegriniho v dohrávce 29. kola anglické ligy deklasovali Aston Villu 4:0 a před posledním zápasem sezony mají v tabulce dvoubodový náskok na druhý Liverpool. Ten v pondělí jen remizoval s Crystal Palace, přestože vedl o tři branky. O šanci na titul navíc "Citizens" definitivně připravili třetí Chelsea, která už ztrácí čtyři body. 

Fotbalisté Manchesteru City
zdroj: ČTK/PA

Manchester měl od úvodu velkou převahu, ale dlouho nedokázal prolomit pevnou obranu hostů. Ta poprvé kapitulovala až v 64. minutě. Zabaleta našel v šestnáctce Džeka a bývalý útočník Teplic prostřelil brankáře Guzana. Bosenský reprezentant pojistil vedení za osm minut, když zblízka dorazil Silvovu ránu. Džeko dal v druhém utkání po sobě dvě branky, celkem se v této sezoně trefil v anglické lize šestnáctkrát.

V závěru ještě povzbuzení domácí přidali další dva góly. Minutu před koncem dal gól i střídající Jovetič po přihrávce Tourého, který pak ve třetí minutě nastavení zakončil čtvrtým gólem sólo od poloviny hřiště. City na svém stadionu Etihad vyhráli 16 z 18 ligových zápasů a v závěrečném nedělním duelu s West Hamem jim k titulu stačí bod, neboť mají výrazně lepší skóre než Liverpool.

Sunderland v druhé dohrávce porazil doma West Bromwich 2:0 a čtvrtou výhrou po sobě si zajistil záchranu. Za hosty odehrál posledních dvanáct minut útočník Matěj Vydra, další Čech Ondřej Čelůstka znovu nebyl ani na lavičce Sunderlandu. 

Výsledky Premier League:

28. kolo: Sunderland - West Bromwich 2:0 (13. Colback, 31. Borini).

29. kolo: Manchester City - Aston Villa 4:0 (64. a 72. Džeko, 89. Jovetič, 90.+3 Touré). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články