Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basilej uplatní opci na Suchého, o Vaclíkovi ze Sparty se vyjednává

Basilej - Český fotbalový reprezentant Marek Suchý bude nadále oblékat dres Basileje, kde na jaře hostuje ze Spartaku Moskva. Informaci švýcarských médií o využití opce na přestup potvrdil hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group. Podle deníku Blick Basilej pošle do Moskvy 2,8 milionu švýcarských franků (asi 63 milionů korun).

"Mohu potvrdit informaci, že se Basilej rozhodla uplatnit opci. Marek Suchý zůstává hráčem švýcarského klubu," řekl Kolář.

Šestadvacetiletý Suchý měl v Moskvě smlouvu až do roku 2017, ale kvůli malému vytížení v zimě kývl na hostování v Basileji. Tam se během jara stal klíčovým mužem defenzivy a táhne tým za obhajobou titulu, znamenající účast v hlavní fázi Ligy mistrů. Nastoupil do 19 zápasů včetně Evropské ligy a Švýcarského poháru a vstřelil dva góly.

Vedení klubu je podle médií s jeho výkony spokojeno, setrvat ve Švýcarsku chtěl i sám hráč. "Určitě bych v Basileji rád zůstal," citoval ho Blick.

V příští sezoně by navíc Suchý mohl dostat českého spoluhráče. Basilej totiž patří mezi nejvážnější zájemce o služby reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka, o jehož přestupu ze Sparty nyní vyjednává.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články