Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Liverpool se přiblížil titulu. V dramatu porazil Manchester City

Liverpool – Obrovský krok k ukončení čtyřiadvacetiletého čekání na ligový titul udělali fotbalisté Liverpoolu, když na domácím hřišti porazili Manchester City 3:2. Lídr soutěže v zápase vedl 2:0, ale o náskok v druhé půli přišel. O třech bodech pro domácí však nakonec rozhodl Coutinho. Reds tak mají v čele tabulky náskok dva body před Chelsea, která vyhrála na hřišti Swansea 1:0 zásluhou gólu Demby Ba. Citizens zůstávají třetí se ztrátou sedmi bodů, ale s dvěma zápasy k dobru.

Philippe Coutinho z Liverpoolu slaví vítězný gól
zdroj: ISIFA/Getty Images autor: Alex Livesey

První gól vstřelil Liverpool již v 6. minutě. Raheem Sterling si po pěkné přihrávce Luise Suáreze pohrál s bránícími hráči "Citizens" a trefil se posedmé v sezoně. V 17. minutě musel opustit hřiště nejlepší střelec hostů Yaya Touré, nahradil jej Javi García. Druhá branka Liverpoolu padla po rohovém kopu Stevena Gerrarda, který hlavou za gólmana Harta umístil slovenský obránce Martin Škrtel. Se sedmi trefami se stal nejlepším střelcem mezi obránci v této sezoně Premier League.

Manchester City v druhé půli přidal na aktivitě a dokázal vyrovnat. Nejprve se po pasu Jamese Milnera trefil David Silva, v 63. minutě pak do vlastní sítě nešťastně míč tečoval obránce Liverpoolu Glen Johnson.

Rozhodující moment přišel v 78. minutě. Kapitán hostů Vincent Kompany zaváhal při odkopu míče z vlastního pokutového území, čehož využil Philippe Coutinho a svým pátým gólem v sezoně zařídil Liverpoolu výhru.

V 16. minutě zápasu mezi Swansea a Chelsea byl vyloučen po druhé žluté kartě v utkání domácí obránce Chico Flores. První a jediný gól ale "Blues" vstřelili až v 68. minutě, kdy po přihrávce Nemanji Matiče prostřelil brankáře Vorma Demba Ba. Navázal tak na úterní čtvrtfinále Ligy mistrů proti Paris St. Germain, v němž vstřelil postupovou branku.

Matěj Vydra v dresu West Bromwiche
zdroj: PA autor: Joe Giddens

Arsenal v derby nezaváhal a je čtvrtý

Fotbalisté Arsenalu porazili v anglické lize West Ham 3:1 a v souboji o čtvrté místo zajišťující účast v Lize mistrů opět o bod přeskočili Everton, který má ale odehráno o zápas méně. Dvěma góly se na vítězství, kterým Arsenal ukončil sérii čtyř ligových zápasů bez výhry, podílel Lukas Podolski.

Německý reprezentační útočník se poprvé trefil krátce před přestávkou, kdy odpověděl na vedoucí gól Matta Jarvise. Deset minut po změně stran dostal Arsenal do vedení 20. soutěžním gólem v této sezoně Olivier Giroud. Podolski zpečetil vítězství v 78. minutě.

Arsenal, v jehož dresu nastoupil v základní sestavě Tomáš Rosický, působil zpočátku unavenějším dojmem. Nakonec ale dokázal navázat na sobotní postup do finále Anglického poháru.

Vydra se potřetí v sezoně trefil, Everton zvládl porazit Sunderland

Vydrovi v utkání s Tottenhamem stačila necelá půlminuta, aby potrestal chybné vyběhnutí gólmana Huga Llorise a střelou do odkryté branky otevřel skóre. Vydra se trefil potřetí v sezoně. Za nejrychlejším gólem v historii soutěže, který dal v roce 2000 Ledley King za Tottenham, zaostal český reprezentant zhruba o 15 sekund.

Za necelé tři minuty už vedl West Bromwich o dvě branky, když centrovaný míč z voleje napálil do sítě Chris Brunt. Hostující Emmanuel Adebayor poté neproměnil penaltu, a tak mohli domácí zvýšit na 3:0. Po rychlém brejku se o to postaral Stéphane Sességnon.

Tottenham se dočkal snížení vzápětí, když si centrovaný míč srazil ve skluzu do vlastní branky Jonas Olsson. V závěrečných dvaceti minutách dokázali hosté i vyrovnat. Nepokrytý Harry Kane nejprve hlavou snížil a v 94. minutě rozhodl o dělbě bodů střelou do horního rohu Eriksen. West Bromwich zůstal v tabulce šestnáctý, tři body od sestupových pozic. Tottenhamu nadále patří šestá pozice, zajišťující postup do Evropské ligy.

Na čtvrté místo před Arsenal se posunul Everton, který díky vlastnímu gólu Wese Browna zvítězil 1:0 v Sunderlandu. Liverpoolský celek si připsal už sedmou výhru v řadě, což se mu povedlo po 24 letech.

Všechny zápasy v Anglii začínají o tomto víkendu o sedm minut později na památku tragédie v Hillsborough, kde bylo během semifinále Anglického poháru mezi Liverpoolem a Nottinghamem ušlapáno 96 fanoušků "Reds". Od utkání, které bylo kvůli neštěstí po šesti minutách předčasně ukončeno, uplyne v úterý 25 let. Smrt 96 fanoušků zároveň připomíná stejný počet prázdných sedaček ve Wembley během dnešního semifinále Anglického poháru mezi Arsenalem a Wiganem.

Výsledky 34. kola Premier League

Crystal Palace - Aston Villa 1:0 (76. Puncheon), Fulham - Norwich 1:0 (40. Rodallega), Southampton - Cardiff 0:1 (65. Cala), Stoke - Newcastle 1:0 (42. Pieters), Sunderland - Everton 0:1 (75. vlastní Brown), West Bromwich - Tottenham 3:3 (1. Vydra, 4. Brunt, 31. Sessegnon - 34. vlastní Olsson, 70. Kane, 90.+4 Eriksen), Liverpool - Manchester City 3:2 (6. Sterling, 26. Škrtel, 78. Coutinho - 57. Silva, 63. vlastní Johnson), Swansea - Chelsea 0:1 (Ba), Arsenal - West Ham United 3:1 (44. a 78. Podolski, 55. Giroud - 40. Jarvis).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články