Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trenér Newcastlu vyfasoval za hlavičku do soupeře milionové pokuty

Londýn – Daleko za hranu fair play se vydal Alan Pardew. V utkání s Hullem udeřil trenér fotbalistů Newcastlu hlavou jednoho ze soupeřových hráčů. Od anglického svazu dostal pokutu 60 000 liber, skoro dva miliony korun, a na sedm zápasů má zastavenou činnost. Už den po incidentu, který se odehrál 1. března, dostal Pardew pokutu 100 000 liber (3,3 milionu korun) od vedení svého klubu. 

Pardew se provinil v utkání anglické ligy proti Hullu (4:1), za stavu 3:1 pro "jeho" Newcastle. Dvaapadesátiletý kouč se dostal do konfliktu se záložníkem Davidem Meylerem, který spěchal do zámezí pro míč a Pardewa odstrčil. Když se vracel na trávník, trenér Newcastlu k němu přistoupil a dal mu "hlavičku".

Zbytek zápasu pak Pardew strávil na tribuně. Později se za chování omluvil, ale i představitelé Newcastlu se nad jeho chováním pohoršili, klub je označil za nepřijatelné a sáhl k finančnímu trestu.

Podle rozhodnutí anglické fotbalové asociace nesmí Pardew v nejbližších třech zápasech na stadion, další čtyři utkání stráví na tribuně. Vedle pokuty si vyslechl i varování před dalšími projevy podobně násilného chování. "Jak už jsem dal najevo, hluboce toho incidentu lituji a znovu se omlouvám všem stranám za své chování. Uvědomuji si, že bylo nepřijatelné," uvedl Pardew v prohlášení na webu Newcastlu.

Newcastle je v tabulce Premier League osmý, do konce soutěže zbývá deset kol. Pardew si začne odpykávat trest při sobotním duelu ve Fulhamu, ani v hledišti nebude při následných duelech s Crystalem Palace a Evertonem. Na lavičku bude moci až 28. dubna v zápase na hřišti Arsenalu. 

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články