Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

S takovou hrou nemůžeme na MS uspět, zlobil se Van Gaal

Paříž - Hodně nespokojený s výkonem nizozemských fotbalistů byl po středeční prohrané přípravě ve Francii (0:2) trenér Louis van Gaal. První soupeř českého týmu v kvalifikaci o postup na Euro 2016 a finalista posledního světového šampionátu přerušil sérii sedmnácti utkání bez porážky a poprvé od srpna 2012 vyšel naprázdno. Van Gaal se zlobil, že takový výkon nebude na mistrovství světa v Brazílii na soupeře stačit.

Louis van Gaal
zdroj: Isifa autor: Koen van Weel

Hosté nezvládli hlavně první poločas, v němž dostali oba góly. Dlouhou neporazitelnost Oranjes ukončili Karim Benzema a Blaise Matuidi. "Úvodních pětadvacet minut jsme byli lepším týmem, ale po prvním gólu jsme začali bláznit," řekl Van Gaal.

Nizozemci za celých devadesát minut jen jednou vážněji ohrozili domácího brankáře Huga Llorise. "Francie má velmi dobré mužstvo. My jsme příliš často ztráceli míče ve středu pole," konstatoval dvaašedesátiletý trenér, který na lavičce Nizozemska skončí po mistrovství světa.

Do utkání postavil Van Gaal dva reprezentační nováčky Quincyho Promese a Jeana-Paula Boetiuse, ale také ostřílené hráče Robina van Persieho či Wesleyho Sneijdera. Další hvězdu Arjena Robbena nemohl nasadit kvůli zranění.

"Nebyl to ten nejzkušenější tým, ale druhý poločas už byl lepší a více takticky disciplinovaný," uvedl Van Gaal. "Po změně stran jsme si dokázali vytvořit pár šancí, ale to už bylo příliš pozdě," doplnil nizozemský kouč. S podobným výkonem by prý jeho výběr na světovém šampionátu, kde se ve skupině utkají s obhájci ze Španělska, s Chile a Austrálií, neměl velkou šanci na úspěch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články