Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus překonal Chievo, Inter vykradl Fiorentinu

Řím - Inter poprvé od začátku listopadu vyhrál, a to velmi překvapivě na hřišti Fiorentiny, která se v úterý probojovala do finále italského poháru. Vítězství je pro Nerazzurri o to cennější, že se díky němu přiblížili příčkám zajišťujícím účast v Lize mistrů. Na třetí Neapol však nadále ztrácejí jedenáct bodů. Juventus nadále s přehledem kraluje celé soutěži, když si poradil s Chievem. Ani druhý AS Řím ve 24. kole nezaváhal a porazil i díky dvěma brankám Mattia Destra Sampdorii Janov 3:0.

Radost hráčů Juventusu
zdroj: imago sportfotodienst

AS měl proti Sampdorii v prvním poločase střeleckou převahu, ale dlouho se nemohl gólově prosadit. Povedlo se to až minutu před přestávkou, kdy si na centr Miralema Pjaniče naběhl Destro a poslal hlavou svůj tým do vedení. Pjanič přidal ve druhém poločase zásluhou přesně zahraného přímého kopu druhou branku, za další tři minuty střelou pod břevno zvýšil Destro, který je po šesté brance v sezoně nejlepším ligovým střelcem římského AS.

Inter se v minulém kole proti Sassuolu (1:0) dočkal první výhry v kalendářním roce a dokázal na ni navázat v ještě důležitějším duelu o pohárové umístění. Na hřišti Fiorentiny vedl od 34. minuty po brance Rodriga Palacia a nenechal se rozhodit ani vyrovnáním Juana Cuadrada, které přišlo prakticky z první akce druhé půle. V 65. minutě rozhodl o třech bodech pro milánský celek Mauro Icardi. Fiorentina již vyrovnat nedokázala, takže se přesně zopakoval výsledek z prvního vzájemného utkání v této sezoně.

Juventus navýšil své vedení v Serii A na dvanáct bodů, Chievo zdolal 3:1, druhý Řím však má ještě k dobru dvě utkání. Turínské poslal do vedení premiérovou trefou v sezoně Ghaňan Kwadwo Asamoah. O jedenáct minut později pak doklepl vyražený míč do prázdné branky Claudio Marchisio.

Chievu se podařilo zdramatizovat utkání díky kuriózní situaci krátce po změně stran. Uruguayec Martín Cáceres si srazil odkop gólmana Buffona nešťastně do vlastní branky. Obhájci titulu dal jistotu v 58. minutě Španěl Fernando Llorente. Juventus si připsal dvacátou výhru v sezoně; v tomto ročníku prohrál jen jednou, v říjnu na hřišti Fiorentiny.

Neapol proti Sassuolu nezaváhala, Milán znovu rozhodl v závěru

Neapol vedla na hřišti Sassuola od 37. minuty po trefě Švýcara Blerima Dzemailiho, druhou branku přidal jedenáct minut po změně stran Lorenzo Insigne. Na oba góly přihrál slovenský útočník Marek Hamšík, který odehrál osmdesát minut. Neapol je dál třetí, na AS Řím ztrácí v tabulce jeden bod. 

Nový kouč Clarence Seedorf se v Milánu uvedl těsnými výhrami 1:0 nad Veronou a 2:1 nad Cagliari, poté však jeho svěřenci remizovali 1:1 s FC Turín a v posledním kole jasně prohráli se třetí Neapolí 1:3. V utkání s Boloňou to i navzdory převaze milánského týmu dlouho vypadalo, že na konci zápasu bude na výsledkové tabuli svítit skóre 0:0 a Milánští potřetí za sebou nevyhrají. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem ale napřáhl přibližně pětadvacet metrů od branky Balotelli a poslal nechytatelnou střelu na zadní tyč brankáře Gianluky Curciho.

Plašil si zahrál šest minut, jeho Catania překvapivě porazila Lazio

Catania se vymanila ze sestupového pásma a poskočila na sedmnáctou pozici, když porazila Lazio Řím 3:1. Pro klub ze Sicílie to byla teprve čtvrtá výhra v sezoně a druhá z posledních třinácti zápasů. Jaroslav Plašil do duelu nastoupil v dresu vítězů až v 84. minutě.

Skóre otevřel již v první minutě argentinský záložník Catanie Mariano Izco, pro kterého to byl první gól v sezoně. V nastavení prvního poločasu však vyrovnal Stefano Mauri, jenž se trefil poprvé od vypršení půlročního trestu za korupci. V úvodu druhého poločasu však znovu dominovala Catania, nejprve skóroval Nicolas Spolli po přesném centru Francesca Lodiho, v 58. minutě pak zvýšil Gino Peruzzi trefou do odkryté branky.

Rabušic do hry za Veronu ještě nezasáhl

Jen z lavičky sledoval Michael Rabušic porážku svého nového mužstva Hellas Verona 1:3 s FC Turín. Hellas se sice ujal vedení v 36. minutě, kdy kanonýr Luca Toni proměnil penaltu po faulu na Juanita Taleba. Po přestávce však hosté bleskovými góly Cira Immobileho a Alessia Cerciho skóre otočili. Výtečný večer pak korunoval brankou Omar El Kaddúrí, který nahrál na oba předchozí zásahy. Turínský tým se díky vzájemnému duelu na zdaleka nejlépe hrajícího nováčka Serie A Hellas bodově dotáhl a zásluhou lepšího skóre ho nahradil na sedmé příčce tabulky.

24. kolo Serie A:

Fiorentina - Inter Milán 1:2 (46. Cuadrado - 34. Palacio, 65. Icardi), AC Milán - Boloňa 1:0 (86. Balotelli), Catania - Lazio Řím 3:1 (1. Izco, 48. Spolli, 58. Peruzzi - 45.+1 Mauri), Atalanta - Parma 0:4 (9. Molinaro, 74. vlastní Benalouane, 77. Cassano, 90.+3 Schelotto), Cagliari - Livorno 1:2 (64. Nene - 44. Emerson, 53. Paulinho z pen.), FC Janov - Udine 3:3 (69. a 79. Gilardino, 45. Konaté - 35. Basta, 40. Fernandes, 48. Muriel z pen.), Juventus Turín - Chievo 3:1 (17. Asamoah, 29. Marchisio, 58. Llorente - 51. vlastní Cáreces), Sassuolo - Neapol 0:2 (37. Dzemaili, 56. Insigne), AS Řím - Sampdoria Janov 3:0 (44. Destro, 54. Pjanič, 57. Destro), Hellas Verona - FC Turín 1:3 (36. Toni z pen. - 50. Immobile, 53. Cerci, 61. El Kaddúrí).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články