Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kadlec tušil návrat do sestavy Frankfurtu, pokročil i v němčině

Praha/Frankfurt - Reprezentační útočník Václav Kadlec se v sobotu po čtyřzápasové absenci vrátil do sestavy Frankfurtu a hned přispěl k výhře 3:0 nad posledním nováčkem z Braunschweigu. Jednadvacetiletý fotbalista věděl, že se dříve či později na hřiště vrátí, trochu ho ale mrzelo, že to nebylo už v předchozím utkání na hřišti suverénního lídra Bayernu Mnichov (0:5).

Václav Kadlec se raduje z gólu Frankfurtu
zdroj: imago sportfotodienst

Kadlec, který na podzim vstřelil čtyři bundesligové branky, naposled hrál bundesligu na začátku prosince proti Hoffenheimu. Další duely musel sledovat jen jako náhradník z lavičky. "Věděl jsem, že šanci dříve nebo později opět dostanu. Možná bych už nastoupil v závěru zápasu v Mnichově s Bayernem, ale zranil se náš brankář Trapp a musel jako třetí vystřídat. A tak jsem si atmosféru v Allianz Areně podruhé vychutnal jen jako divák," řekl talentovaný forvard na svém webu.

Trenér Eintrachtu Armin Veh letní posile ze Sparty Praha nedávno přes německá média vzkázal, že nesmí v útoku ztrácet tolik míčů a musí lépe rozumět i komunikovat v němčině. "S těmi ztrátami balonů mi to nepřipadá nijak dramatické, myslím si, že další ofenzivní hráči jsou na tom podobně jako já. Německy rozumím všem pokynům, když si nejsem jistý, tak si vypomůžu angličtinou. Jednou až dvakrát týdně podle času chodím na výuku němčiny a pokroky jsou už znát," prohlásil Kadlec.

Proti Braunschweigu odehrál 82 minut, pak ho vystřídal hlavní ofenzivní konkurent Joselu. Domácí vstřelili všechny tři góly už v první půli, takže po přestávce se duel 20. kola už spíše jen dohrával. "Také jsem čekal, že hosté budou víc kousat, protože museli ve Frankfurtu uspět, aby se jejich ztráta na ostatní týmy v tabulce ještě víc neprohloubila. Pomohl nám brzký gól, a když jsme těsně před přestávkou přidali další dva slepené do šatny, bylo vlastně o naší důležité výhře rozhodnuto," uvedl rodák z Prahy, jehož tým poskočil na 12. místo tabulky.

Dvakrát s Dortmundem a pak EL

Frankfurt má před sebou dvojzápas s favorizovaným Dortmundem, který nejprve vyzve ve čtvrtfinále Německého poháru a poté i v sobotu v lize. "Těžko můžeme takový top tým, jakým je Dortmund, pravidelně porážet, ale v jednom zápase se nám to může povést. Pro Eintracht to je také letos jediná cesta, jak se opět dostat do pohárové Evropy. No a v sobotu odpoledne si to spolu opět rozdáme pro změnu o bundesligové body v dortmundském kotli, kde ale nemáme co ztratit," konstatoval Kadlec.

Právě proti Borussii si v září připsal svůj premiérový bundesligový zásah. "Moc bych si přál, aby se mi to opět povedlo, ale hlavně s jiným výsledkem. Tehdy jsme totiž doma nakonec prohráli 1:2," připomněl hráč s osmi reprezentačními starty a dvěma góly.

Jeho nabitý program pokračuje příští čtvrtek, kdy Frankfurt v úvodním utkání druhé fáze Evropské ligy zavítá do Porta. "To bude na programu až po tomto dvojzápase s Dortmundem. Ale hned jak se vrátíme z Porta do Frankfurtu, musíme se co nejlépe připravit na domácí ligový zápas s Brémami. To bude další důležité utkání o šest bodů jako nyní s Braunschweigem," dodal Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články