Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neymarovi rodiče dostali z přestupu syna více než miliardu

Barcelona - Vedení Barcelony zveřejnilo den po rezignaci předsedy Sandra Rosella veškeré finanční podrobnosti loňského přestupu brazilského fotbalisty Neymara. Podle nového předsedy Josepa Batomeua Barcelona za Neymara zaplatila 57 milionů eur a fotbalistovi podle smlouvy během pěti let vyplatí 56,7 milionu eur.

Ukončit mlčení funkcionářům umožnil otec jednadvacetiletého útočníka Neymar Silva Santos, který klub zprostil povinnosti dodržet klauzuli o utajení. "Dal nám svolení ignorovat klauzuli o utajení z této smlouvy, protože považuje to, co se děje, za nefér," řekl Bartomeu.

Barcelona potvrdila, že z přestupní částky dostal Neymarův bývalý klub Santos 17,1 milionu eur. Zbytek částky, tedy téměř 40 milionů eur (více než miliardu korun), šel na konto společnosti, kterou vlastní fotbalistovi rodiče. Smlouva rovněž podle zveřejněných detailů obsahuje klauzuli, podle níž Barcelona zaplatí další dva miliony eur, pokud bude Neymar do pěti let mezi finalisty Zlatého míče.

Neymarův plat 56,7 milionu eur zahrnuje desetimilionový bonus za podpis smlouvy a 2,7 milionu pro jeho otce, jenž funguje jako jeho agent. V souvislosti s přestupem se Barcelona rovněž zavázala vyplatit během pěti let čtyři miliony eur jako pobídky firmám, v jejichž reklamách Neymar v Brazílii figuruje. Dalšího 2,5 milionu eur klub během pěti let věnuje Neymarově charitativní nadaci na sociální projekty v Brazílii.

Klub rovněž uzavřel smlouvu v hodnotě dvou milionů eur s firmou Neymarova otce na vyhledávání talentů. Santosu zaplatil dalších 7,9 milionu za právo na přestup tří mladých hráčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Michal Petrák o situaci v Barceloně a klubových přestupech
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články