Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dortmund přijde o eso, Lewandowski se upsal Bayernu

Mnichov - Dortmundský útočník Robert Lewandowski přestoupí v létě do Bayernu Mnichov. Polský reprezentant podstoupil zdravotní prohlídku u lékaře německého šampiona a vítěze Ligy mistrů Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta a následně v mnichovském klubu podepsal pětiletou smlouvu.

Lewandowski byl s vedením mnichovského velkoklubu domluvený na přestupu už od loňského léta. Bayern usiloval o jeho příchod do svého týmu plného hvězd již před touto sezonou a nabízel údajně 25 milionů eur, ale Borussia odmítla svého klíčového hráče bundesligovému rivalovi prodat. V létě o Lewandowského, kterého získala v roce 2010 z Lechu Poznaň za 4,5 milionu eur, přijde bez náhrady.

Fotbalista přišel na lékařskou prohlídku nenápadně, zadním vchodem přes pekárnu, která se nachází ve stejném mnichovském domě jako praxe jednasedmdesátiletého Müllera-Wohlfahrta. Na základě úspěšné prohlídky Lewandowski podepsal s Bayernem smlouvu do roku 2019.

Lewandowski po podzimní části německé ligy vede s 11 góly tabulku střelců spolu s Adriánem Ramosem z Herthy Berlín. V soutěži má dosud bilanci 115 zápasů a 65 branek. S Dortmundem vyhrál dvakrát titul, jednou Německý pohár a loni ve finále Ligy mistrů podlehl Bayernu.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Bild

Hlavní zprávy

Nejčtenější články