Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal přehrál Cardiff, United remizovali s Tottenhamem

Londýn - Arsenal je po návratu z reprezentační pauzy ve výborné formě. Lídr tabulky si tak připsal třetí výhru během jednoho týdne a na čele má náskok čtyř bodů na ChelseaTa porazila na domácím hřišti Southampton 3:1 i přesto, že Petr Čech inkasoval již po 13 sekundách hry. V dalším ze zápasů remizoval Manchester United na hřišti Tottenhamu 2:2 poté, co náskok domácích nadvakrát likvidoval Wayne Rooney, Liverpool zase překvapivě prohrál na hřišti Hullu 1:3.

Hráči Chelsea slaví branku
zdroj: AP Photo autor: Lefteris Pitarakis

Tottenham šel v zápase proti Manchesteru United do vedení po osmnácti minutách, když Kyle Walker z přímého kopu propálil zeď i gólmana Davida De Geu. O čtvrt hodiny později však Walker chyboval, když centrovaný míč nechtěně sklepl na nabíhajícího Rooneyho, který z hranice malého vápna vyrovnal. Byla to jeho 163. branka v Premier League, díky které vyrovnal na pátém místě historického pořadí střelců Robbieho Fowlera.

Ve druhém poločase nejprve vrátil "Kohoutům" vedení přesnou střelou do horního rohu Brazilec Sandro. O tři minuty později ale brankář Hugo Lloris fauloval v pokutovém území unikajícího Dannyho Welbecka a Rooney z penalty svým gólem číslo 164 znovu vyrovnal. Tottenham v domácím prostředí čeká na výhru nad United od května 2001.

Wayne Rooney skóruje a překonává v historických tabulkách Robbieho Fowlera
zdroj: AP Photo autor: Sang Tan

Chelsea zvládla obrat a porazila Southampton

Petr Čech inkasoval hned z první akce hostů - po nepovedené malé domů Michaela Essiena jej po třinácti vteřinách hry propálil útočník Jay Rodriguez. Domácí však dokázali ve druhém poločase skóre otočit - v 55. minutě vyrovnal obránce Gary Cahill, sedm minut nato pak poslal centr Juana Maty hlavou do branky John Terry. Kapitán týmu oslavil gólem svůj 400. zápas v Premier League. Skóre uzavřel v poslední minutě Senegalec Demba Ba.

Třetí místo v tabulce patří Manchesteru City, který si doma poradil se Swansea 3:0. Dva góly dal Samir Nasri, v prvním poločase se trefil druhý nejlepší střelec klubu Álvaro Negredo. Citizens na Chelsea ztrácejí dva body.

Arsenal zvítězil 3:0 a na čele má čtyřbodový náskok

Arsenal v utkání v Cardiffu mohl vést již po necelých dvou minutách, když se od stopera Caulkera na hranici šestnáctky uvolnil Jack Wilshere, střelec dvou gólů v úterním utkání proti Marseille, a vypálil do břevna. Cardiff v prvním poločase hrál takříkajíc s přílišným respektem, svého soupeře nenapadal v rozehrávce, a tým Arséna Wengera tak mohl trpělivě držet míč a budovat si šance.

Jediná vážnější příležitost velšského týmu v první polovině utkání přišla krátce po kolizi Mertesackera se Sagnou, kvůli níž německý stoper musel na chvíli ze hry. Hlavička Campbella však šla těsně vedle. Na druhé straně mohl Giroud využít zaváhání obrany i rozhodčích, kteří nechali po Özilově přiťuknutí do ofsajdu hru plynout. Francouzský útočník však v momentě, kdy se ocitl sám před brankářem, přestal chvíli hrát a nakonec jeho střelu zblokoval vracející se Turner.

Slavící hráči Arsenalu
zdroj: imago sportfotodienst

Arsenal však v prvním poločase přece jen stačil skórovat. Na centr z levé strany od Özila si z druhé vlny naběhl nikým nepokrytý Aaron Ramsey, jenž tak vstřelil svou dvanáctou branku v sezoně, a to proti klubu, v němž načal svou profesionální kariéru.

Zkraje druhého poločasu si územní převahu po jistou dobu vypracovali domácí, ale Gunners se s jejich nepříliš intenzivním tlakem po většinu času dokázali vyrovnat. Jedinou stoprocentní šanci Cardiffu v celém zápase hatil Szczesny, který skvěle zasáhl proti hlavičce Campbella z bezprostřední vzdálenosti.

Poté již lídr tabulky Premier League držel nad zápasem kontrolu a v závěru ještě přidal dvě branky. Nejdříve Özil skvěle prostrčil na nabíhajícího Flaminiho a Francouz napálil míč do pravého rohu branky. Ve třetí minutě nastavení ještě přidal třetí gól Ramsey, který obdržel balon po sprintu Walcotta přes celé hřiště, a s přehledem zavěsil na konečných 3:0 pro svůj tým.

Liverpool podlehl Hullu a zřejmě opustí druhou pozici

Liverpool do utkání na hřišti Hullu nastoupil se stoperskou dvojicí Škrtel - Touré, a nechal tak na lavičce hrdinu baráže o MS Sakha i dánskou oporu Aggera. Tigers šli do vedení po dvaceti minutách, kdy si střelu Livermora zpoza šestnáctky zblokoval do sítě Škrtel. Sedm minut poté nicméně vyrovnal trefou z přímého kopu Steven Gerrard.

V druhých poločasech Reds zdaleka nemívají tak dobré výsledky jako v úvodních, a jejich špatná forma se potvrdila i v neděli odpoledne. V 72. minutě David Meyler vrátil Hullu vedení střelou do protějšího rohu brány a o čtvrt hodiny později vítězství domácích pojistil vlastní gól Martina Škrtela, jenž si znovu srazil střelu soupeře, v tomto případě Huddlestonea, do Mignoletovy brány. Liverpool tak prohrál 1:3.

Everton rozstřílel Stoke, Kozák i Čelůstka jen střídali

Nejvýraznější vítězství dnešního programu si připsal Everton, který rozstřílel Stoke 4:0 a posunul se na čtvrté místo. Liverpoolský tým dostal těsně před změnou stran do vedení Gerard Deulofeu. Záložník, který v týmu hostuje z Barcelony, se v necelých dvaceti letech stal druhým nejmladším španělským střelcem v Premier League po bývalém kapitánovi Arsenalu Cesku Fábregasovi. Po přestávce se o další góly postarali Seamus Coleman, Bryan Oviedo a Romelu Lukaku. Jejich tým prodloužil svou domácí neporazitelnost již na 16 zápasů, což se mu naposledy podařilo před třinácti lety.

Ani gól neviděli fanoušci v duelu Aston Villy se Sunderlandem. Čeští reprezentanti Libor Kozák z domácího birminghamského celku i bek hostů Ondřej Čelůstka se do hry dostali z lavičky v závěrečné desetiminutovce. Sunderlandu stačil bod k opuštění posledního místa, kam klesl Crystal Palace. Tomu nepomohl nový trenér Tony Pulis, pod nímž tým nedokázal navázat na vítězství 1:0 nad Hullem a dnes na stadionu Norwiche naopak 0:1 podlehl. Newcastle zdolal 2:1 West Bromwich, v jehož nominaci k zápasu chyběl útočník Matěj Vydra.

13. kolo Premier League

Aston Villa - Sunderland 0:0, Cardiff - Arsenal 0:3 (29. a 90.+3 Ramsey, 86. Flamini), Everton - Stoke 4:0 (45. Deulofeu, 49. Coleman, 58. Oviedo, 79. Lukaku), Norwich - Crystal Palace 1:0 (30. Hooper), West Ham United - Fulham 3:0 (47. Diamé, 82. C. Cole, 88. J. Cole), Newcastle - West Bromwich 2:1 (36. Gouffran, 57. Sissoko - 53. Brunt), Tottenham - Manchester United 2:2 (18. Walker, 54. Sandro - 32. a 57. z pen. Rooney), Hull - Liverpool 3:1 (20. Livermore, 72. Meyler, 87. vlastní Škrtel - 27. Gerrard), Chelsea - Southampton 3:1 (55. Cahill, 62. Terry, 90. Ba - 1. Rodriguez), Manchester City - Swansea 3:0 (58. a 77. Nasri, 8. Negredo).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články